Există viaţă pe Marte sau aţă pe Martie?

marți, 04 martie 2014, 02:50
4 MIN
 Există viaţă pe Marte sau aţă pe Martie?

* Cică s-ar fi semnalat mii de cereri de divorţ în toată ţara! "Eu sunt pesedistă, iar pârâtul liberal!" este motivul invocat cel mai des. Suntem în măsură să vă putem oferi adevărul despre fenomen: totul a început marţea trecută, când s-a rupt lanţul de iubire din USL! O doamnă în pragul despărţirii spune: "În februarie 2011 s-a unit Victoraş cu Antonescu, altfel nu m-aş fi uitat la bărbatu-meu, care-i liberal de-al lui Corneliu Copos, care nu dă bani la rapidişti! Au zis la ştiri că s-a decis divorţul între pesedişti şi liberali? Au zis! Deci, eu ce era să fac?".
* Cutremure dese în Teleorman, după ruperea USL! "Sunt alegătorii noştri, care se răsucesc în morminte de bucurie!" declară unul dintre pesediştii de vază din raion! Mii de teleormăneni situaţi de partea aceasta a scoarţei pământeşti au fost treziţi de o vibraţie puternică, din fundul pământului. Unii au crezut că-i seism, alţii au bănuit că sunt gaze de şist care vor să iasă la suprafaţă, câţiva au crezut că e Sfârşitul Lumii, iar nişte localnici au strigat la câinii din curte "Nia, nia, Bulă! Hoţu’, hoţu’! Pisica! Nia!". Un domn cu mustaţă a explicat că sunt miliardele de teleormăneni situaţi de partea cealaltă a scoarţei pământeşti, care se bucură. "Bine că se învârt acum, fiindcă se mai antrenează pentru europarlamentare şi prezidenţiale!" a completat el.
* Sâmbătă a fost 1 Martie, ziua Mărţişorului, despre care am mai scris. Conform credinţei populare, mărţişoarele purtate la început de primăvară te apără tot anul de purici şi păduchi, cele atârnate de crengile pomilor atrag păsărelele şi asigură rod bogat, iar cele prinse pe animalele din gospodărie le feresc de boli. Nu ştim câtă bază putem pune pe înţelepciunea strămoşească: câţiva gospodari care au pus mărţişoare în pomi s-au pomenit că acestea au atras nişte ulii, care le-au răpit orătăniile din ogradă, şi un deltaplanist amator. Cu acelaşi prilej, mulţi săteni au încercat să înfigă mărţişoare în animale, pentru a le feri de boli. Aşa se face că, în câteva zone, stupăritul a dispărut cu desăvârşire, ca să cităm un mare clasic. Bebi Rafie, posesor de taur, a încercat să-i înfigă în piept un mărţişor în formă de coşar; taurul a reuşit să-i înfigă în piept stăpânului un mărţişor în formă de corn. După trei zile, stăpânul a făcut cinste vecinilor cu colivă. Pentru a rezolva problema igienei în rândul elevilor, Vasile Mâţă, director al Şcolii Generale "Dănilă Prepeleac", a ordonat tuturor să poarte mărţişoare de 1 Martie; metoda a mers, n-au mai fost cazuri de purici şi păduchi, insectele neavând curaj să se apropie de şcolari, să nu ia râie.
* Primele zile ale primăverii se numesc babe: fiecare român alege o babă, fiindcă strămoşii au zis că aşa cum va fi vremea în ziua aia, aşa îi va merge alegătorului în tot restul anului. Baba era aleasă din 9 candidate, cu speranţa că va aduce un an de bunăstare; azi, omul alege un partid / preşedinte, cu speranţa că vor aduce bunăstare pentru patru / cinci ani. Românul din 2014 alege şi europarlamentari; strămoşii noştri nu alegeau eurobabe. Până pe 9 martie (cu păhărelele), alegătorii vor sta cu ochii în buletinele meteo ca electoratul cu ochii în exit-poll… Septimiu Roşcovă, consumator, a discutat la bufet cu amici de aceeaşi teapă, iar discuţia a ajuns la datina cu alegerea babelor. Cu mintea înceţoşată de aburii ceaiului (aşa a declarat la anchetă), ieşind din local, şi-a ales o babă din sat, Zoe Năstruşnicu, vădană, şi s-a îndreptat spre casa ei. După două zile, şi doamna a ales un tânăr, când a fost la Poliţie, la recunoaşterea din grup. Romeo Brânză, cioban calificat, aflând la rându-i că trebuie să-şi aleagă o babă (uitase, fiind prins cu activităţile de la stână), şi-a sunat un prieten, întrebând dacă poate, pe motiv că nu-i permite timpul, să-şi aleagă în loc de babă o oaie. Ceciliu Dosoftei discuta şi el cu nişte vecini (amici nu prea are, îl evită, fiindcă nu-i apreciază manierele). Aflând că trebuie să aleagă babă, a întrebat dacă nu poate alege un moş.

Comentarii