Facturi medii între 103 lei şi 205 lei la Veolia, pe luna decembrie

miercuri, 18 ianuarie 2017, 02:52
2 MIN
 Facturi medii între 103 lei şi 205 lei la Veolia, pe luna decembrie

Veolia Energie Iaşi a emis facturile aferente consumului pe luna decembrie 2016 către clienţii ce au convenţii individuale de plată. 

Potrivit unui anunţ al companiei, este vorba despre circa 10.000 de locuinţe, respectiv 27% din toate apartamentele conectate la sistemul centralizat. În ceea ce pri­veşte costurile, în baza calculelor puse la dispoziţie de firmele de repartitoare sau de administrare imobile, facturile medii sunt cuprinse între 103 şi 205 lei (inclusiv TVA). Astfel, la un apartament cu o suprafaţă mai mică de 30 mp, consumul a fost de 0,4 gigacalorii (103 lei), la o locuinţă cu suprafaţa între 31 şi 50 mp de 0,7 gigacalorii (180 lei), iar în cazul unei suprafeţe de peste 51 mp consu­mul mediu a ajuns la 0,8 gigaca­lorii (205 lei).

Reprezentanţii companiei au reiterat rugămintea către locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia să sesizeze operatorul dacă constată că sumele ce le revin de plată pe lista de întreţinere sunt cu mult mai mari decât mediile calculate. În acest sens, Veolia pune la dispoziţie un Centru de Apel non-stop gratuit (0800.800.123), adresa de mail iasi@veolia.com, pagina de Fa­cebook şi Biroul de Relaţii cu Clienţii de la sediul din Calea Chişinăului. Până acum, oficialii operatorului spun că 74 de ieşeni au semnalat anomalii în ceea ce priveşte suma de plată pentru căldură afişată de asociaţii pe lista de întreţinere. „Ca în ultimele două ierni, cu ajutorul auto­ri­tăţilor naţionale de reglementare pentru energie şi pentru servicii publice, vom transmite aceste cazuri spre verificare reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, care vor lua măsurile necesare în aşa fel încât costurile cu încălzirea să fie repartizate pentru toţi locatarii din bloc în mod corect şi în conformitate cu Legea“, se arată în anunţul operatorului. 

Comentarii