Fată de 13 ani, atacată cu spray lacrimogen, răpită şi violată când venea de la şcoală

luni, 02 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Fată de 13 ani, atacată cu spray lacrimogen, răpită şi violată când venea de la şcoală

Atacatorul, în vârstă de 19 ani, s-a folosit de un spray lacrimogen. El a fost trimis în judecată la sfârşitul săptămânii trecute.

Un bărbat de 19 ani a fost trimis în judecată, la finele săptămânii trecute, fiind acuzat de lipsire de libertate şi viol. Robert Avroian, din localitatea Cio­horăni, este acuzat că ar fi răpit o adolescentă care venea de la şcoală după care a batjocorit-o într-un imobil părăsit.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pe 30 octombrie victima venea pe jos de la şcoală alături de alţi colegi. Fata străbate, zilnic, în jur de 3 kilometri de la şcoală la domiciliu. După ce s-a despărţit de grup, copila a fost atacată de Avroian cu un spray lacrimongen, care a prins-o de mână şi a târât-o până într-o casă părăsită. Acolo, a fost aşezată pe un pat, iar agresorul a ieşit pentru câteva minute din casă. „Minora a trimis un mesaj pe telefonul mobil unei colege, cerând ajutor, fiindcă mama ei nu avea telefon. Ea a spus că răpit-o Mârlanu, cum i se zicea inculpatului, dar nu a mai apucat să trimită un al doilea mesaj cu locul unde se afla“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.

Avroian a intrat în casă în timp ce minora era cu telefonul în mână, motiv pentru care a lovit-o. Ulterior, a violat-o şi a forţat-o să stea cu el peste noapte în casa părăsită. În seara respectivă, părinţii, care fuseseră alertaţi de colega victimei, au căutat-o cu disperare pe minoră. Aceasta a fost găsită abia dimineaţă.

Adolescenta a fost supusă unei expertize psihiatrice, care a relevat că suferă de stres posttraumatic, are coşmaruri şi tulburări de respiraţie şi ritm cardiac. Audiat de procurori, Avroian a spus că ar fi făcut sex cu fata cu permisiunea acesteia.

Comentarii