FBI investighează publicarea pe internet a fotografiilor nud ale vedetelor americane

marți, 02 septembrie 2014, 16:29
2 MIN
 FBI investighează publicarea pe internet a fotografiilor nud ale vedetelor americane

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a declanşat o anchetă pentru identificarea celor responsabili de publicarea pe reţelele de socializare a fotografiilor nud cu zeci de celebrităţi americane, accesate de pe conturile acestora de iCloud, scrie starpulse.com.

‘FBI a luat cunoştinţă de acuzaţiile privind accesul neautorizat în computerele respective şi în ce priveşte publicarea neautorizată a materialelor care vizează celebrităţi", urmând să cerceteze acest caz, a transmis în cadrul unui comunicat purtătoarea de cuvânt a FBI, Laura Eimiler.

Numeroase fotografii nud ale unor celebrităţi au fost furate din conturile acestora de iCloud şi au fost transmise pe rețelele de socializare. O parte dintre celebrităţi, printre care Jennifer Lawrence, Kate Upton şi Mary Elizabeth Winstead au confirmat că fotografiile sunt reale, în timp ce alte vedete precum Ariana Grande şi Victoria Justice au transmis că acestea sunt trucate.

‘Este în mod clar o încălcare scandaloasă a intimităţii clientei mele Kate Upton’, a declarat, luni, avocatul modelului pentru US Weekly. ‘Intenţionăm să dăm în judecată pe oricine transmite sau realizează copii ale acestor fotografii obţinute ilegal’, a mai declarat avocatul vedetei.

Hackerul, care se presupune că a valorificat o breșă de securitate în aplicaţia celor de la Apple – ‘Find my Iphone’, susţine că este în posesia unor fotografii nud ale unui număr de peste 100 de vedete, toate fiind femei. (Agerpres)

Comentarii