FILIT: O săptămână întreagă de interviuri pentru selecţia voluntarilor

miercuri, 03 septembrie 2014, 01:56
2 MIN
 FILIT: O săptămână întreagă de interviuri pentru selecţia voluntarilor

Interesul este unul ridicat: anul trecut s-au prezentat 180 de voluntari din toată ţara.

Reprezentanţii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) au avut deschise înscrierile pentru ieşenii care doresc să ajute la organizarea festivalului până pe 1 septembrie. Astfel, voluntarii care şi-au depus până acum CV-urile urmează să fie trecuţi printr-un proces riguros de selecţie, iar cei care par promităţori, în baza experienţei pe care o au deja, vor fi contactaţi începând de mâine şi până pe 7 septembrie pentru a fi chemaţi la o rundă de interviuri.

Interviurile vor dura aproape o săptămână, de pe 8 până pe 14, iar apoi voluntarii selectaţi vor avea două săptămâni la dispoziţie pentru a trece printr-un training unde vor fi instruiţi cu privire la îndatoririle lor pe parcursul celor cinci zile de festival, 1-5 octombrie.

„Disponibilitatea de timp, experienţa anterioară în organizarea de evenimente, seriozitatea, sociabilitatea şi cunoaşterea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională au reprezentat avantaje în selecţia voluntarilor FILIT. Domeniile în care aceştia vor activa sunt variate, în funcţie de structura şi necesităţile festivalului“, au precizat organizatorii. Conform acestora, anul trecut s-au prezentat la festival 180 de voluntari din toată ţara.

În ce priveşte materialele promoţionale, patru firme s-au oferit să le realizeze. Pentru contractul în valoare estimată de 179.368 de lei s-au înscris la licitaţia organizată de Muzeul Literaturii Române SC Dual Promo SRL Bucureşti, Advert SRL Sibiu, Flarom Advertising SRL Iaşi şi Media Consulta International SRL Bucureşti. Firma care îşi va adjudeca procedura urmează să instaleze bannere şi mash-uri în suprafaţă totală de 650 mp, să închirieze pe durata unei luni 20 de panouri stradale luminate şi să instaleze o reclamă gonflabilă tip „skydancer”.

Totodată, Muzeul Literaturii Române vrea să contracteze tipărirea a 700 de invitaţii, 200 de plicuri personalizate, 500 de afişe format A1, 2.500 de cataloage, 400 de hărţi ale Iaşului, 400 de mape personalizate şi 400 de sacoşe de pânză personalizate. Vor mai fi realizate 1.000 de pixuri, 750 caiete A5, 200 de tricouri, 150 de geci, 350 de ecusoane, 1.000 de cărţi de vizită, 2.000 de pliante, 5.000 de etichete autoadezive personalizate, ca şi a 10 autocolante pentru autobuze şi tramvaie.

Cele patru firme care şi-au anunţat intenţia de a depune oferte în cadrul procedurii organizate de Muzeul Literaturii Române vor participa mâine la o fază de licitaţie electronică, pe durata a 24 de ore.
(Cătălin HOPULELE, Alex ZĂNOAGĂ)
 

Comentarii