Firmele şi maşinile care transportă produse de panificaţie, verificate de Poliţie

marți, 24 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Firmele şi maşinile care transportă produse de panificaţie, verificate de Poliţie

Au fost făcute controale la circa 100 de societăţi comerciale din domeniu. În câteva zile, aproape orice transport de pâine sau făină a fost controlat.

Poliţiştii ieşeni au declanşat o acţiune de amploare în domeniul panificaţiei, unde au descins la 100 de societăţi. Timp de câteva zile, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) au oprit în trafic autoturimse care fac transporturi de grâu sau de pâine, dar au descins şi la societăţi care activează în domeniu.

În urma controalelor, poliţiştii au găsit la o firmă din Mirceşti facturi de achiziţii a zeci de tone de floarea-soarelui care nu erau înregistrate în contabilitate. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală. „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat-o pe Maria G., de 59 de ani, din comuna Mirceşti, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţele contabile documente de achiziţie, totalizând cantitatea de 62.000 de kilograme de produse agricole, precum şi o factură fiscală de 72.000 de lei privind achiziţia de seminţe floarea-soarelui. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar la finalizare, dosarul va fi înaintat unităţii de parchet competente cu propuneri legale“, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 102 mijloace de transport, şi 33 de persoane fizice, pe lângă cele 100 de societăţi. Au fost date amenzi în valoare de 19.500 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.200 de lei.

Comentarii