FITPT: Două premiere, astăzi, din Belgia şi din Brazilia

marți, 10 octombrie 2017, 01:50
1 MIN
 FITPT: Două premiere, astăzi, din Belgia şi din Brazilia

Astăzi se vor juca două piese de teatru în premieră atât pentru Iaşi, dar şi pentru România. Vlinders&Co Figure Teatre Belgia şi Trip Teatro Rio do Sul Brazilia au ajuns la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tînăr din Iaşi (FITPTI).

Evenimentul, care se va încheia pe 12 octombrie, aduce la Iaşi peste 500 de invitaţi din 29 de ţări, de pe 6 continente. Cele două trupe din străinătate vor juca la Grădiniţa Hansel şi Gretel şi în Sala mică a Teatrului Luceafărul, organizatorul festivalului. Vlinders&Co Figure Teatre Belgia va juca „Kim, micul pui negru“, reprezentaţia urmând să înceapă de la ora 10 la Grădiniţa Hansel şi Gretel, iar Trip Teatro Rio do Sul Brazilia va juca Bătrânul lup de mare, de la ora 9.30, dar şi de la ora 11.30, în Sala mică.

Tot astăzi, de la ora 12 şi de la ora 17, la Cafeneaua veche, Compania Pukima din Polonia va juca piesa „Vis albastru“, iar de la ora 13, în Sala mică a Teatrului Luceafărul, va avea loc lansarea cărţii „Liviu Ciulei. Acasă şi-n lume“, şi a volumului „Toca se povesteşte“. Seara, de la ora 19, în Sala mare, Teatrul Odeon Bucureşti şi dramAcum aduc piesa „Tipografic Majuscul“, iar de la ora 20, în Sala mică, Teatrul Giuvlipen Bucureşti aduce piesa „Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?“.

 

 

Comentarii