Foşgăială printre ţaigheri: o fi de la cafeluţa prea fierbinte?

vineri, 09 septembrie 2016, 01:50
3 MIN
 Foşgăială printre ţaigheri: o fi de la cafeluţa prea fierbinte?

Nu ştim dacă aţi observatără, dar de câteva zile încoace toporaşii de presă ai şantajistului Ghihocel Osânză lovesc ca chiorii în ţaigherimea giudeţeană, luând unul câte unul personagii care se ocupă de anticorumpţiunea din zonă. 

Iar asta s-ar întâmpla mai ales de când unul din toporaşii lui Ghihocel îşi bea cică aproape zilnic cafeluţa de dimineaţă cu unul din adgiuncţii gheneralului ţaigher şef Scripcă Ciuc (e vorba despre Mişulică Prinde Lei, dacă nu l-aţi ghicit din prima). Ce e interesant este că acest ritual al cafeluţei ar fi început taman când chestorul a plecat în concediu, zilele trecute, iar nea Mişulică a rămas el şef peste şandrama. Din ce se vorbeşte prin zonă, cică Ghihocel Osânză ar fi început să transpire de furie după ce un apropiat de-al lui nu poate ridica o viluţă într-o zonă bună din târg din cauză că niscai ţaigheri s-au prins de sfârâială şi lucrează la dosar. Alţii zic însă că ar mai fi o şmecherie, legată de niscai contracte ilegale mai vechi, pe la comune, ale firmei unei soţii de toporaş, şi la care lucrează de asemenea unul din ţaigherii şefi nepretenari de-ai lui Mişulică. Staţi deci pe fază, că acuşica vine amicul Archibald Tănase cu nulul, adunat de prin comunele din giudeţ! Hm, prea bun, prea ca la ţară…

De ce ameninţă dipotatul Huo Jdea cu plecarea

Vă povesteam pe la începutul săptămânii, chiar aicea, despre bârfuliţele ce tropăiesc prin politichia locală despre unele contacte şi negoţuri dintre fostul premare Jiji şi partidul de sorginte kagebistă al dipotatului ex-partidoi Dia Konu, la care ar urma să se ralieze şi Geană, ba chiar şi Bonta zic unii, dar uitatărăm să vă spunem un aspect important despre chestiune. La acest partiduleţ, şef informal pe Iaşi este, dacă nu ştiaţi, dipotatul invizibil Huo Jdea, stimaţi telexpectatori. Adicătelea, mai concret, unul din foştii duşmani de moarte ai lui Jiji, pe vremea lui Pazvante. Nu asta va conta însă cel mai mult, că oamenii se mai pot şi împăca dacă este caşcaval de ronţăit pentru toţi. Problema e însă că nu prea este. Şi nu pentru toţi, ci nici pentru doi. Adică partiduleţul nu poate spera la mai mult de un post de dipotat la Iaşi, în cel mai fericit caz. Iar dacă Jiji va ateriza aicea, vă daţi seama că iese cu scântei, căci el va lua tot caşcavalul. Unii zic că, preventiv, Huo Jdea ar fi ameninţat deja la Bucale că-şi face bagajul, dacă va fi să fie. Deci, hai: ura şi la gară!

Un vin bun, o bere rece şi un tehnocrat nou

Una scurtă dar vioaie şi despre politichia de la Bucale. Cică, mai nou, de când Ciol Loş ar fi semnalizat discret spre dreapta, spre leberali, Drac Nea ar fi în căutare de un tehnocrat nou pentru a-l susţine ca premier după alegeri. Dacă e să ne uităm cu atenţie la pozele surprinse alaltăseară de un ziarist de la Bucale pe o terasă din capitală, unde Drac Nea şi vicepremierul vândut ca apolitic Bazil Dingo au băut vreo trei sticle de vin împreună, cred că avem deja răspunsul. Sau ziceţi că mai merge şi-o bere, şi-om vorbi după?

Comentarii