Fostul deputat Boldea ar putea fi eliberat

vineri, 14 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Fostul deputat Boldea ar putea fi eliberat

Decizia nu este definitivă, şi a fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT.

Pentru a doua oară în ultimele două luni, judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi a decis să înlocuiască măsura arestării preventive în cazul fostului deputat de Galaţi Mihail Boldea. Magistratul a decis ca acesta să fie eliberat urmând a avea interdicţia de a părăsi ţara. Pentru ca măsura să fie pusă în practică, ea va trebui menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au atacat deja cu recurs soluţia Curţii de Apel Iaşi. Judecătorul Dan Anton a mai decis, în luna aprilie, să înlocuiască măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Boldea. Atunci, magistraţii Curţii Supreme au admis recursul DIICOT şi au întors decizia instanţei ieşene. În încheierea de şedinţă din luna aprilie, prin care Curtea de Apel Iaşi decidea eliberarea lui Boldea, judecătorii considerau că „pericolul sustragerii de la judecată şi al influenţării martorilor şi părţilor vătămate din dosar se reduc considerabil urmare a deducerii probabile a duratei arestării preventive din pedeapsa închisorii la care inculpatul se aşteaptă a fi condamnat“.

De asemenea, magistraţii ieşeni au mai punctat că Mihail Boldea nu are antecendente penale şi, deşi a încercat să se sustragă urmăririi penale, după ce a „conştientizat urmările la care se supune, s-a prezentat de bună voie organelor de anchetă“.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la un milion de euro.

Comentarii