N

Fostul deputat Relu Fenechiu şi-a încheiat socotelile cu Parlamentul de după gratii

N

joi, 03 aprilie 2014, 01:50
3 MIN
 Fostul deputat Relu Fenechiu şi-a încheiat socotelile cu Parlamentul de după gratii

\N

Relu Fenechiu şi-a declarat averea de după gratii. Declaraţia apare ca fiind completată pe 12 martie. Deputatul Constantin Adăscăliţei (PSD) şi-a actualizat declaraţia cu darul de la botezul copilului: 50.000 de euro.
 

Conform legii, la sfârşitul mandatului, deputaţii trebuie să depună o ultimă declaraţie de avere. Deşi deputatul ieşean a fost încarcerat pe 30 ianuarie, ultima sa declaraţie de avere apare pe site-ul Camerei Depu­taţilor ca fiind completată pe 12 martie, când Fenechiu se afla după gratii de şase săptămâni. Conform acesteia, Fenechiu deţine şase terenuri intravilane în Dărmăneşti, Iaşi, Abrud şi Roşia Montană, în suprafaţă totală de 16.393 de metri şi un teren de 6.800 mp în extravilanul Dărmăneştiului, cumpărat în 2012. La acestea se adaugă trei case în Iaşi, în suprafaţă totală de 603 mp, precum şi un apartament în Abrud şi o casă în Roşia Montană, dobândite în urma căsăto­riei. Fostul deputat a mai declarat trei autoturisme, un BMW, un Hyundai şi un Mercedes, ca şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 80.000 de euro. Conturile sale curente însumau 14.700 lei, iar datoriile la bănci se ridicau la 41.600 euro. Fenechiu a mai declarat şi acţiuni în valoare totală de 638.200 lei la SC Fene Grup SA şi SC La Rocca SRL, care i-au adus anul trecut dividende de 308.000 lei. Societăţile controlate de Fenechiu au fost preluate luna trecută de fostul secretar de stat liberal Cristian Ghi­bu, care a schimbat numele Fene Grup în SC Engineering and General Constru­cting (ENGEKO) SA. Ghibu a anun­ţat şi că noua societate urmează să fie vândută.

Modificări în declaraţia de avere au înregistrat în acest an şi alţi trei deputaţi de Iaşi. Constantin Adăs­căliţei (PSD) a depus o nouă declara­ţie de avere tot în cursul lunii martie. Faţă de precedenta declaraţie, deputatul a declarat vânzarea unui teren contra sumei de 2.500 de lei şi asocierea la SC Independent Guard Security Co SRL. La această firmă, deputatul deţine 50% din acţiuni, în valoare totală de 214.000 lei. În declaraţia de avere a lui Adăscăliţei apar şi cadourile primite la botezul copilului, în valoare totală de 50.000 de euro.
O declaraţie de avere actualizată a depus şi deputatul PMP Petru Movilă, tot luna trecută. Faţă de precedenta sa declaraţie, Movilă a adăugat un apartament de 74,6 mp moştenit de soţia sa în Iaşi, precum şi o casă de 108 mp în Aroneanu, a cărei construcţie a fost începută în 2011 şi a fost recepţionată în ianuarie acest an. În cinci luni, cât au trecut de la precedenta declaraţie de avere, deputatul a sărăcit cu 23.000 de lei. Conturile sale bancare se ridică acum la o valoare totală de 71.700 lei, la care se adaugă 48.350 lei pe care îi deţine în nume­rar.

Şi deputatul UNPR Gheorghe Emacu a depus o nouă declaraţie de avere. Aceasta a fost depusă la o zi după ce deputatul şi-a vândut un teren de 1.750 mp şi o construcţie de 250 mp în comuna Vălenii de Munte, din judeţul Prahova. În urma tranzacţiei, deputatul a încasat 60.000 de euro.

Comentarii