FOTO: 11 copii din Rusia, Italia, Danemarca, Israel, Croaţia învaţă olăritul la Cucuteni

luni, 10 iulie 2017, 19:20
2 MIN

11 copii din Rusia, Italia, Danemarca, Israel sau Croaţia învaţă, începând de astăzi, olăritul la Cucuteni. Aceştia au venit în România în cadrul unei tabere de vară organizată de către Rotary Club Iaşi 2000 împreună cu Rotary club Suceava.

Deschiderea oficială a avut loc astăzi, începând cu ora 18.00, în Sala Mozart de la Palas Mall, în prezenţa a o parte din membrii Rotary.

Intitulată „Romanian Traditional Art Camp – Pottery Camp”, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani urmează să înveţe în cadrul acestei tabere secretele olăritului la Cucuteni, li se vor prezenta diferite obiective turistice ale Iaşului, dar vor participa şi la activităţi recreative precum diferite petreceri sau plimbări cu bicicleta.

Pe lângă vizita la Cucuteni şi periplul prin Iaşi, tinerii urmează să participe la activităţi şi în zona Sucevei şi a Bucovinei, unde li s-au pregătit diferite activităţi fizice, printre care şi cursuri de supravieţuire sau rafting. De asemenea, tinerii vor învăţa secretele închistritului ouălor.

Participanţii vor rămâne în România până pe data de 21 iulie, iar pe toată durata taberei tinerii vor învăţa despre tradiţiile româneşti, în speranţa că aceştia se vor transforma în ambasadorii ţării noastre.

Comentarii