FOTO şi VIDEO Vila care a ars ieri pe Aviaţiei este a unui ofiţer de contrainformaţii

marți, 04 noiembrie 2014, 17:58
2 MIN

Cauzele incediului de la casa lui Cristian Gelu Bursuc, din cartierul Aviaţiei, nu sunt încă elucidate.

Vila unui ofiţer de contrainformaţii ieşean a ars puternic aseară din cauze decamdată necunoscute. Casa de 200 de metri pătraţi care a ars aparţine lui Cristian Gelu Bursuc. El lucrează ca ofiţer de informaţii clasificate în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi.

De asemenea, potrivit vecinilor familiei Bursuc, soţia lucrează tot la Penitenciarul Iaşi, la fel ca şi soţul, pe funcţia de economist. Aseară, în jurul orei 17, la casa acestora de pe strada Şapte Oameni din cartierul Aviaţiei a izbucnit un incendiu chiar în timp ce familia se afla acasă. Este vorba despre soţul, soţia, fiica şi socrul proprietarului. În timp ce flăcările uriaşe au cuprins casa, membrii familiei s-au îmbrăcat cu ce au nimerit şi s-au adăpostit la vecini. Incendiul violent s-a putut vedea timp de o oră tocmai din cartierul Tătăraşi.

La faţa locului au intervenit patru autospeciale, iar la ora 19.20, pompierii încă mai lucrau la stingerea micilor focare din interiorul imobilului. “Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a fost sesizat la ora 16.59 despre un incendiu pe strada Şapte Oameni. Au fost trimise la faţa locului patru autospeciale. Flăcările se manifestau la nivelul etajului unu şi mansardei. Deocamdată nu se ştie cauza incendiului, fiind făcute cercetări în acest sens”, a precizat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU.

Unul dintre vecini a precizat că a auzit o bubuitură înainte de a ieşi fumul pe ferestrele imobilului. “Eram în casă şi am auzit parcă o bubuitură. Am ieşit afară şi am văzut focul. Am avut noroc că vântul a bătut în sensul opus casei mele, că altfel îmi lua şi mie foc casa”, a spus o vecină.

Un alt vecin a spus despre familia Bursuc că sunt nou-veniţi în cartier. “Au doar vreo câţiva ani de când s-au mutat aici. Nu i-am văzut prea des. Şi casa este finalizată de curând”, a spus un alt vecin, care locuieşte vizavi.

Cristian Bursuc lucrează de câţiva ani la Penitenciarul Iaşi, chiar fiind apreciat pentru munca pe care o face. În anul 2011, Administraţia Naţională a Penitenciarelor l-a desemnat “Cel mai bun lucrător pe linia protecţiei informaţiilor clasificate”.

 

Comentarii