Francezii răsuflă uşuraţi

sâmbătă, 21 mai 2016, 01:44
2 MIN
 Francezii răsuflă uşuraţi

 

Fostul mare internaţional David Ginola a fost operat cu succes şi se simte bine
 
Fostul fotbalist francez David Ginola (49 ani),  victima unei crize cardiace, ”s-a trezit şi se simte bine” după ce a fost supus unui cvadruplu by-pass în cursul serii la Centrul cardio-toracic din Monaco, a anunţat ieri prof. Gilles Dreyfus, cel care a efectuat intervenţia chirurgicală.   ”Se simte bine. S-a trezit, a fost detubat şi este conştient. El nu a făcut infarct”, a precizat prof. Dreyfuss. ”A avut o tulburare de ritm cardiac, o fibrilaţie ventriculară", a precizat medicul.  Ginola ”s-a recuperat complet şi va mai rămâne spitalizat 10 zile. El va putea să-şi reia activităţile în câteva săptămâni”, a adăugat chirurgul, care a explicat că fostul fotbalist a avut ”multă şansă” că a beneficiat de o intervenţie rapidă încă din debutul crizei, cineva care s-a aflat lângă el făcându-i rapid un masaj cardiac. Ambulanţa a sosit în câteva minute, ”l-au defibrilat şi l-au transportat rapid cu elicopterul la Monaco. După o radiografie, s-a decis urgent o operaţie de by-pass”, a precizat prof. Dreyfuss.
David Ginola a fost victima unei crize cardiace joi după-amiază, la Mandelieu (departamentul Alpii Maritimi), când participa la un meci de fotbal, în preludiul unui turneu de golf disputat de personalităţi.  Potrivit unei surse a ziarului Nice-Matin, fostul jucător al lui PSG şi Tottenham, reconvertit acum în prezentator de emisiuni televizate despre fotbal, a avut şansa că medicii au intervenit foarte rapid. Operaţia a durat cinci ore. În perioada EURO 2016 din Franţa (10 iunie-10 iulie), el va fi consultant pentru canalul M6.
Unul dintre cei mai talentaţi jucători francezi ai generaţiei sale, Ginola, 17 selecţii în naţionala ”cocoşului galic”, trei goluri marcate, între 1990 şi 1995, a anunţat anul trecut că va candida la preşedinţia FIFA, dar şi-a retras candidatura după două săptămâni, deoarece era susţinut de prea puţine federaţii.  (AGERPRES)
 
 
 
 

Comentarii