Furt de identitate! Un candidat la funcţia de rector al UTI a mers glonţ la Poliţie

miercuri, 03 februarie 2016, 02:59
3 MIN
 Furt de identitate! Un candidat la funcţia de rector al UTI a mers glonţ la Poliţie

În universitate au fost distribuite mesaje care ar avea ca expeditor, în fals, pe unul dintre candidaţii la această funcţie.

Prof.dr. Dan Caşcaval, decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi şi candidat la funcţia de rector, a depus în cursul zilei de ieri o sesizare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi la DIICOT pentru furt de identitate.

Marţi dimineaţă, de pe o adresă care părea a fi a decanului de la UTI, rectordancascaval@gmail.com, aproape întreg colectivul academic de la Politehnică, cât şi redacţiile ziarelor şi televiziunilor din Iaşi, au primit un plan managerial cu un mesaj personalizat.

„Mă numesc Dan Caşcaval, prof. univ. dr. ing., decan al facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului şi pentru voi candida pentru funcţia de rector al Universităţii Tehnică «Gh. Asachi» din Iaşi, vă prezint principalele idei din Planul Managerial pe care l-am conceput pentru următorii 8 ani de mandat (n.r. – cu excepţia adăugării diacriticelor, am păstrat mesajul în forma sa originară)“, se precizează în mesaj.

Ataşat este un plan managerial destul de amplu în care se scoate în evidenţă, în mai multe paragrafe, că prof.dr. Dan Caşcaval ar fi continuatorul proiectelor şi al mandatului fostului rector, prof.dr. Ion Giurma.

La rândul său, decanul de la Chimie a declarat că mesajul respectiv nu doar că nu îi aparţine, ci că îl consideră a fi un atac la persoană, prin faptul că pretinde acţiuni şi obiective contrare discursului său de până la acest moment, dar şi redactat în limbaj colocvial şi presărat cu dezacorduri gramaticale.

„Am crezut şi cred încă, în naivitatea mea, că eleganţa trebuie să ne însoţească paşii, indiferent de etapa în care ne găsim. Am crezut şi în reciprocitatea eleganţei, mai ales în această perioadă a unor alegeri academice. Nu am nici cea mai vagă legătură cu mesajul, cu ideile transmise sau cu planul managerial ataşat. S-a speculat în acest mesaj că aş fi continuatorul cuiva. Cei care mă cunosc ştiu că am o cu totul altă viziune, un alt mod de a acţiona sau reacţiona“, a spus prof.dr. Dan Caşcaval.

Acesta a precizat că programul său managerial va fi făcut public pe site-ul personal şi pe cel al universităţii vineri, când perioada de depunere a candidaturilor va fi închisă.

„În acelaşi timp, am iniţiat demersurile pentru sesizarea organelor competente privind furtul de identitate, deoarece, dincolo strict de persoana mea, în acest moment ne aflăm într-o etapă importantă din viaţa universităţii şi faptele pot fi denaturate în mod premeditat“, a adăugat decanul.

CITIŢI ŞI:

Primii doi candidaţi anunţaţi la UTI: un decan şi un fost pretendent la fotoliul de rector

Comentarii