Gerul de azi noapte a omorât un bărbat de 60 de ani în propria locuinţă

joi, 08 ianuarie 2015, 20:24
2 MIN
 Gerul de azi noapte a omorât un bărbat de 60 de ani în propria locuinţă

Un bărbat de 60 de ani din localitatea Scurteşti, judeţul Buzău, care locuia singur, a fost găsit în comă, cu hipotermie, şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Buzău, Rodica Corneci, bărbatul a fost găsit îngheţat în locuinţa sa de către vecini, care au sunat la 112.

La sosirea ambulanţei, bărbatul încă mai respira, iar temperatura corpului era de doar 26 de grade Celsius.

Conform sursei citate, buzoianul se afla în comă când a fost prelat de ambulanţă pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean Buzău, însă în drum spre unitatea sanitarăa intrat în stop cardiorespirator şi a murit.

"A fost găsit în stare de hipotermie, inconştient. Aflat în comă, bărbatul a fost preluat spre a fi transportat la spital, dar a murit în ambulanţă. Au fost efectuate manevre de resuscitare, mai multe minute, însă fără niciun răspuns”, a declarat Corneci.

Bărbatul mort locuia singur, în condiţii insalubre, în casă fiind foarte frig. Vecinii spun că bărbatul obişnuia să consume alcool şi să adoarmă fără să facă focul.

Potrivit lui Corneci, decesul, primul de acest fel din judeţul Buzău în această iarnă, a fost raportat Direcţiei de Sănătate Publică ca fiind cauzat de ger.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, luni, că începând de marţi şi până vineri vremea va fi geroasă în toată ţara, cu temperaturi minime sub minus 15 grade şi, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece şi zero grade. (Mediafax)

Comentarii