Ginecologul demis pentru că era beat turtă în spital a fost îngenuncheat şi de judecători

joi, 13 noiembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Ginecologul demis pentru că era beat turtă în spital a fost îngenuncheat şi de judecători

Justiţia nu i-a dat dreptate medicului Constantin Fătu, demis de la Maternitatea “Cuza Vodă” după ce a fost surprins în stare de ebrietate în spital.

Medicul ginecolog demis după ce ar fi mers în stare de ebrietate la serviciu a pierdut lupta din instanţă cu foştii săi şefi. Tribunalul Iaşi a respins acţiunea doctorului Constantin Fătu, prin care acesta solicita să fie reangajat în cadrul Maternităţii “Cuza Vodă” din municipiu. Fătu a fost concediat de la unitatea spitalicească urmare a unor nereguli constate de comisia de disciplină din cadrul maternităţii. Decizia luată de Tribunalul Iaşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Reprezentanţii Maternităţii “Elena Doamna” din Iaşi i-au desfăcut contractul de muncă medicului Constantin Fătu în data de 31 octombrie 2013. Ulterior, acesta a contestat măsura în instanţă, considerând că a fost luată abuziv. În decizia de concediere se arată că medicul Fătu ar fi fost găsit de colegii săi, pe 28 septembrie 2013, în stare de ebrietate în timp ce era de gardă.

În ziua respectivă, la orele prânzului, Fătu ar fi trebuit să efectueze o operaţie, însă ar fi fost găsit de colegi în stare avansată de ebrietate, într-un birou. Medicii care l-ar fi descoperit pe Constantin Fătu au prelevat de la acesta probe biologice, rezultatele alcoolemiei fiind de 3,47 la mie.

În apărarea sa, în acţiunea depusă la Tribunal, medicul ieşean a precizat că nu era în stare de ebrietate în ziua respectivă, ci că se manifesta asemănător stării de beţie din cauza unei afecţiuni. “Eu nu consumasem în ziua de 28 septembrie 2013. Susţin că aşa-zisa stare de ebrietate se datora unor afecţiuni acute de care sufeream în ziua respectivă, şi anume, puternice dureri de cap, concretizate în vertij şi cefalee, urmare a unei stări de tip gripal. Pentru combaterea acestora, eu îmi administrasem mai multe medicamente, cumulul acestora ducând la apariţia unei stări de somnolenţă şi apatie care ar fi putut fi confundată cu starea de ebrietate”, a susţinut Fătu.

Medicul ieşean este condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a condus băut, fiind prins la volan în această stare de trei ori în aceeaşi zi.

Comentarii