Horia Tecău şi Sania Mirza, calificaţi în sferturile probei de dublu mixt la Australian Open

luni, 20 ianuarie 2014, 12:04
1 MIN
 Horia Tecău şi Sania Mirza, calificaţi în sferturile probei de dublu mixt la Australian Open

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi indiana Sania Mirza s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, în urma victoriei cu 6-2, 6-2 în faţa cuplului Colin Fleming (Marea Britanie)/Anastasia Rodionova (Australia), după doar 50 de minute de joc.

Tecău şi Mirza, favoriţii nr. 6 la Melbourne, şi-au asigurat un cec de 15.500 dolari australieni, iar în sferturi vor înfrunta câştigătorii din meciul Max Mirnîi (Belarus)/Andrea Hlavackova (Cehia/N. 4) – Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan)/Julia Goerges (Germania).

Mirnîi este partenerul lui Horia de anul trecut la dublu, alături de care a câştigat trei titluri ATP, la Bucureşti, s-Hertogenbosch şi Beijing, jucând alte două finale, la Sydney şi Delray Beach.

Tecău are în palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Horia Tecău a mai făcut pereche cu Sania Mirza la două turnee de Mare Şlem, anul trecut, pierzând în primul tur la US Open, după ce ajunseseră până în sferturi la Wimbledon. Şi Mirza are două titluri la dublu mixt în palmares, în 2009 la Australian Open şi în 2012 la Roland Garros, în ambele dăţi alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi. (Agerpres)

Comentarii