Horodniceanu pasează instanţei responsabilitatea în cazul Cordunenilor

miercuri, 05 august 2015, 01:49
2 MIN
 Horodniceanu pasează instanţei responsabilitatea în cazul Cordunenilor

Procurorul şef Daniel Horodniceanu (foto) spune, într-un interviu acordat Mediafax, că la DIICOT sunt încă în soluţionare cauze din 2007-2008, cea mai veche, din 2004, fiind trimisă recent instanţei, ritmicitatea în toate dosarele fiind extraordinar de greu de înfăptuit din cauza numărului mare de anchete.

Şeful DIICOT s-a referit şi la dosare de anvergură, despre care a spus că necesită o perioadă mai mare de anchetă, întrucât în aceste cauze se fac expertize, comisii rogatorii, se caută sume de bani şi persoane implicate, care duc la întârzieri în soluţionare, în condiţiile în care se are în vedere şi anchetarea "corectă şi efectivă" a dosarului.

Despre relaţia DIICOT cu Serviciul Român de Informaţii, Horodniceanu spune că aceasta este una instituţională, corectă, dosarele deschise la instituţia pe care o conduce fiind şi urmare a colaborării cu serviciile de informaţii şi cu alţi parteneri instituţionali. Procurorul şef al DIICOT a mai spus că este necesară crearea unei structuri de poliţie judiciară pe lângă Direcţie, arătând că o echipă unică procuror-poliţist va avea rezultate calitativ superioare unei echipe mixte.

El a fost întrebat şi despre ancheta de la Iaşi privind dosarul primarului Gheorghe Nichita, iar Horodniceanu s-a folosit de context pentru a lăuda activitatea DIICOT Iaşi în cazul clanului Corduneanu. "În principiu, nu aş comenta situaţia pe care aţi menţionat-o deoarece, în momentul de faţă, este în lucru un dosar la DNA Structura Centrală. Cu toate acestea, aş face o mare nedreptate procurorilor din prezent şi din trecut din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi să nu amintesc faptul că membrii clanului Corduneanu – şi cred că, dacă nu mă înşel, sunt vreo 70 dintre aceştia – sunt trimişi în judecată în trei dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, unele de circa cinci ani. Pe de altă parte, anchetele penale nu pot fi dublate, deoarece nu este productiv pentru organele de urmărire penală, iar primarul municipiului Iaşi face obiectul investigaţiilor DNA de mai multe luni", a spus el.

 

Comentarii