Iaşi, ziua groazei: Un bărbat, lovit cu toporul, altul, străpuns cu furca

marți, 07 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Iaşi, ziua groazei: Un bărbat, lovit cu toporul, altul, străpuns cu furca

Doi bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost bătuţi măr.

Victimele au ajuns la spital cu numeroase răni provocate de furcă şi topor. Bărbaţii au fost transportaţi, iniţial, în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. După consultaţii în urgenţe, pacienţii au fost internaţi în clinicile de specialitate. Astfel, un bărbat de 38 de ani din municipiul Iaşi a avut nevoie de ajutorul medicilor întrucât a fost lovit pe tot corpul cu un topor.

În urma loviturilor, investigaţiile din UPU au arătat că bărbatul prezenta o leziune a ficatului. „Pacientul cu diagnostic de politraumatism după agresiune fizică prezenta o fractură deschisă la cotul stâng, o contuzie la genunchiul stâng, respectiv o observaţie de contuzie hepatică“, a apreciat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Cel de-al doilea bărbat spitalizat a fost înţepat cu furca în torace. Pacientul a fost internat în clinica de chirurgie toracică de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Pacientul prezenta plăgi înţepate cu furca în hemitorace drept şi a fost diagnosticat cu emfizem subcutanat hemitorace drept, hemotorax drept, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei“, a adăugat şefa UPU. Ambele agresiuni au avut loc pe fondul unor conflicte, dar şi pe cel al consumului de alcool.

Comentarii