Ieşean cu sute de procese, găsit mort în casă. Vecinii l-au găsit după miros

vineri, 27 mai 2016, 01:59
2 MIN
 Ieşean cu sute de procese, găsit mort în casă. Vecinii l-au găsit după miros

De-a lungul anilor Emil Balaure a chemat în instanţă judecători, procurori, poliţişti, controlori fiscali, poliţişti, ziarişti, dar şi instituţii. Era cunoscut până la Curtea Constituţională. Numele său apare pe portalul instanţelor de peste 400 de ori

Profesorul Emil Balaure, ieşeanul care a avut sute de procese deschise pe rolul instanţelor, a fost găsit decedat în apartamentul său situat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Locatarii au sesizat poliţia ieri dimineaţă despre faptul că pe scara blocului este un miros de cadavru, iar la faţa locului au fost trimişi pompierii care au spart uşa apartamentului acestuia.

Emil Balaure era şef de lucrări la Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa”, fiind cunoscut ca un personaj controversat. Acesta a fost chiar şi arestat în anul 2006, pentru 24 de ore, după ce a sustras un document aflat în Arhiva Judecătoriei Iaşi. Pe data de 11 iulie 2006, Balaure a mers la Arhiva Judecătoriei pentru a studia un dosar, iar într-un moment de neatenţie a angajaţilor, acesta a reuşit să subtilizeze un document din dosar. Procurorii au subliniat judecătorilor că intenţia profesorului a fost să tergiverseze cercetarea dintr-un proces, ghinionul acestuia fiind că Arhiva este supravegheată cu camere video, iar un jandarm observase intenţia.

În urma percheziţiei, a fost descoperit documentul în sacoşa profesorului Balaure, însă el a susţinut că nu a intenţionat să sustragă documentul. Acesta a fost dat afară de la UMF însă a desfiinţat decizia de concediere. Instanţa a decis ca UMF-ul să îl reintegreze pe acelaşi post pe care îl ocupase şi să-i fie plătite salariile, majorate şi actualizate, calculate de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Ultimul proces a fost deschis de Balaure pe 17 mai 2016, când a dat în judecată tot UMF-ul. El a dat în judecată actuala conducere a universităţii cerând despăgubiri salariale, în fruntea listei fiind rectorul instituţiei.

 

Comentarii