În două comune ieşene nu s-au constituit consiliile locale

vineri, 24 iunie 2016, 01:52
1 MIN
 În două comune ieşene nu s-au constituit consiliile locale

Constituirea consiliilor locale a dat greş în două comune. Şedinţele de constituire a consiliilor locale din Comarna şi Costuleni vor fi reluate, după ce cvorumul înregistrat a fost insuficient pentru ca şedinţele să fie valide. Conform legii, consiliile locale sunt legal constituite dacă la prima şedinţă se prezintă minim două treimi din consilierii locali aleşi. În ambele cazuri, a lipsit un consilier pentru a exista cvorumul necesar.

 „Şedinţele vor fi organizate din nou duminică. Legea impune ca termen de constituire a consiliilor locale 20 de zile de la data alegerilor, dar nu este un termen de decădere, ci doar o indicaţie, pentru a nu se întârzia exagerat. Dacă nici duminică nu va fi cvorum, va fi organizată o nouă şedinţă. Dacă nici a treia oară nu se va ajunge la constituirea consiliilor locale, ele vor fi dizolvate şi se vor organiza noi alegeri”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

La Comarna nu s-au prezentat la prima şedinţă a CL consilierii locali PNL. La Costuleni a lipsit chiar primarul nou ales, Mirică Dodan (UNPR). „Din câte cunoaştem, la Comarna au fost unele probleme de ordin tehnic, convocările fiind trimise prea târziu, iar unii consilieri nu au avut cunoştinţă de data organizării şedinţei. Acolo sperăm în continuare să obţinem postul de viceprimar. La Costuleni pare să nu se fi ajuns încă la un acord cu privire la susţinerea politică a viitorului viceprimar, acesta fiind motivul absenţei primarului ales”, a precizat liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu. 

 

Comentarii