INEDIT: Elevi în practică la Spitalul Municipal din Paşcani

miercuri, 21 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 INEDIT: Elevi în practică la Spitalul Municipal din Paşcani

29 de elevi de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani fac timp de o lună practică la Spitalul Municipal din Paşcani. Acţiunea de voluntariat este parte din programul edu­caţional de orientare şcolară şi profesională a tânărului absolvent de liceu, program intitulat „Ucenicul“.

Anul acesta, programul se află la cea de-a X-a ediţie, fiind iniţiat şi coordonat de către profesorul Genoveva Şerban, directorul Colegiului „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani. Prima ediţie a avut loc în anul 2008, la acest program participând un grup de 9 elevi care şi-au făcut ucenicia la Spitalul Municipal Paşcani.

Astfel, în fiecare an a fost încheiat un parteneriat între colegiul păşcănean şi diferite instituţii din Paşcani, cea mai constantă fiind Spitalul Municipal. Scopul proiectului este acela de a promova şi identifica abilităţile şi aptitudinile practice ale elevilor, dar şi de a le oferi posibilitatea acestora să capete abilităţi noi.
 
Cei 29 de elevi care participă în acest an la proiect sunt în clasele a XI-a F, G şi H cu profilul „Ştiinţe ale naturii“, dar şi elevi din clasa a XI-a E, cu profilul „Matematică-Informatică“ de la Cole­giul păşcănean. Stagiul de practică a început de pe data de 19 iunie, urmând să se încheie pe data de 15 iulie. Elevii vor petrece între 4 şi 6 ore în fiecare zi la Spitalul Municipal, fiind împărţiţi pe grupe. „Încă de la lansarea acestui proiect în rândul elevilor noştri, acesta a avut un real succes, an de an am avut mai mulţi voluntari înscrişi care au facut stagiu în cadrul acestui program. A fost şi este un lucru benefic pentru ei şi şi-au dat cu adevarat seama dacă pot sau nu să urmeze o cariera în domeniul medical, tehnic sau militar după ce şi-au făcut stagiul de ucenic“, precizează Genoveva Şerban.  

 

Comentarii