Înlocuitorul lui Adomniţei la şefia PNL Iaşi va fi desemnat de la Bucureşti

luni, 18 mai 2015, 02:01
2 MIN
 Înlocuitorul lui Adomniţei la şefia PNL Iaşi va fi desemnat de la Bucureşti

Şeful pe municipiu, fostul viceprimar Marius Dangă, spune însă că filiala judeţeană urmează să facă o propunere pentru postul de lider pe Iaşi.

Conducerea filialei judeţene a PNL va fi stabilită la Bucureşti. La sfârşitul săptămânii trecute, liberalii anunţaseră că intenţionează să se întrunească sâmbătă într-o şedinţă a Biroului Politic Judeţean dedicată desemnării unui nou preşedinte al filialei după ce liderul filialei, preşedintele Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei, s-a auto-suspendat din funcţiile de partid. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, libe­ralii ieşeni aşteptând acum o decizie a forurilor centrale de conducere a partidului.

„Biroul Politic Naţional urmează să se în­trunească în cursul săptămânii, pentru pregătirea Conferinţei Naţionale a partidului. Până la întrunirea BPN, există un organ colectiv de conducere perfect funcţional. PNL nu este un partid de lider, astfel încât să fie paralizat în lipsa acestuia. Avem o echipă care conduce partidul, iar treaba merge înainte, Aşteptăm decizia Centrului“, a declarat pre­şedintele filialei municipale a PNL, Marius Dangă.

Acesta a precizat că filiala judeţeană a PNL va prezenta forurilor de la Bucureşti o propunere proprie ca preşedinte. Dangă a evitat să se pronunţe asupra nu­melui posibilului succesor al lui Adomniţei, invocând faptul că aceasta ar urma să fie o decizie colegială. „Nu aş putea să mă pronunţ decât în numele meu propriu. Sunt simplu membru al BPJ, unul din cei vreo 40 de membri. Nu am căderea să fac astfel de aprecieri“, a spus Dangă.

CITIŢI ŞI:

Directorul Aeroportului Iaşi, şef pentru o zi la PNL în locul lui Adomniţei

Directorul Aeroportului, în calitate de prim-vicepreşedinte, a preluat funcţia eliberată de Cristian Adomniţei. Membrii PNL se întrunesc astăzi în şedinţă, pentru a-şi desemna conducerea. În privinţa suspendării din funcţii a şefului CJ şi a primarului, prefectul a anunţat şi ieri că aşteaptă informări oficiale de la instanţe.

 

Adomniţei: Mă voi suspenda din funcţiile politice deţinute în cadrul PNL

Adomniţei a fost arestat la domiciliu. După aflarea sentinţei, el a declarat că se suspendă din toate funcţiile deţinute în PNL.

 

Comentarii