Întâlnire informală cu Dan Lungu, la LIBREX

vineri, 08 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Întâlnire informală cu Dan Lungu, la LIBREX

Evenimentul are loc mâine, la standul Editurii Polirom, începând cu ora 14.

Ieşenii care vizitează mâine Târgul internaţional de carte LIBREX, ce are loc la Sala Polivalentă, pot participa şi la o întâlnire informală cu Dan Lungu. Evenimentul va avea loc la standul Editurii Polirom, începând cu orele 14.
Cei care au curiozităţi legate de cărţile lui Dan Lungu sau doresc autograf sunt invitaţi la un dialog relaxat cu autorul, dar şi la un ceai sau, după plac, o cafea, oferite de Coffee, Tea & Spice Corner.Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori ai momentului, cărţile sale fiind publicate în zece limbi: franceză, germană, italiană, spaniolă, poloneză, slovenă, maghiară, bulgară, greacă şi turcă”, a precizat Ana-Maria Tăbârcă, responsabil promovare Editurile Polirom şi Cartea Românească.
Dan Lungu a publicat la Editura Polirom două volume de proza scurtă („Băieţi de gaşcă”, respectiv „Proză cu amănuntul”) şi romanele „Sunt o babă comunistă!”, „Cum să uiţi o femeie”, respectiv, „În Iad toate becurile sunt arse”. Romanul „Sunt o babă comunistă!”, apărut deja în trei ediţii, se află în curs de adaptare cinematografică în regia lui Stere Gulea, iar în 2008 a fost dublu nominalizat, în versiunea franceză, la Premiile Europene „Jean Monnet”. Tot pentru Polirom a coordonat, alături de Radu Pavel Gheo, volumul colectiv „Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism”, publicat în 2008. În 2011, statul francez i-a acordat scriitorului Dan Lungu, în prezent şi director al Muzeului Literaturii, titlul de „Cavaler al Ordinului Artelor şI Literelor”, pentru contribuţii la îmbogăţirea patrimoniului cultural francez.

Comentarii