Interlopii care au vrut să cumpere un complet de judecată rămân după gratii

miercuri, 07 august 2013, 01:50
2 MIN
 Interlopii care au vrut să cumpere un complet de judecată rămân după gratii

Tribunalul Iaşi a prelungit ieri arestarea preventivă pentru Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Iaşi au cerut ieri instanţei prelungirea măsurii arestării preventive în cazul celor trei interlopi doar pentru 20 de zile fiind astfel posibil ca, în perioada următoare, aceştia să fie trimişi în judecată. Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis propunerea anchetatorilor astfel că Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu vor fi cercetataţi în continuare din spatele gratiilor.

Cei trei sunt acuzaţi de DNA de trafic de influenţă după ce, în perioada mai – iunie, ar fi primit 40.000 de euro de la o traficantă de persoane, Mihaela Pavăl, promiţându-i că vor interveni pe lângă doi judecători de la Curtea de Apel pentru o sentinţă favorabilă. Pavăl fusese condamnată în primă instanţă la şapte ani de puşcărie, iar cei trei interlopi i-ar fi spus că îi pot determina pe judecătorii Dan Anton şi Elena Scriminţchi să îi înjumătăţească pedeapsa şi să o transforme în închisoare cu suspendare. Anchetatorii nu au găsit indicii care să-i incrimineze pe cei doi magistraţi, iar aceştia au rămas doar martori.

În acest dosar mai sunt cercetate şi alte persoane importante. Printre acestea se numără şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului după ce ar fi încercat să o determine pe denunţătoare să îşi schimbe declaraţia. Sub acuzare pentru trafic de influenţă a fost pus şi omul de afaceri Ştefan Eţcu, fiul fostului subprefect al Iaşului Vasile Eţcu. Tatiana Clapon, soţia lui Gheorghe Clapon, este acuzată şi ea de mărturie mincinoasă şi spălare de bani.

Comentarii