Interpretul problematic de la ceremonia de omagiere a lui Mandela a fost internat într-un spital psihiatric

joi, 19 decembrie 2013, 12:28
2 MIN
 Interpretul problematic de la ceremonia de omagiere a lui Mandela a fost internat într-un spital psihiatric

Interpretul în limbajul semnelor care a fost protagonistul unui spectacol nefast la ceremonia de omagiere a lui Nelson Mandela şi care a susţinut că a fost victima unui episod de schizofrenie în acele momente a fost internat într-un spital psihiatric, a anunţat joi presa sud-africană, citată de AFP.

Potrivit cotidianului The Star, soţia sa l-a condus miercuri la un spital psihiatric, unde a fost internet imediat. ‘Aceste ultime zile au fost dure. Noi l-am sprijinit pentru că el a făcut probabil o depresie’, a spus femeia, citată de jurnal.

Thamsanqa Jantjie îşi făcuse deja o programare pentru o consultaţie într-un spital psihiatric la 10 decembrie, în aceeaşi zi în care s-a desfăşurat şi ceremonia de la Soweto. Dar a anulat-o după ce i s-a propus să participe în ziua respectivă la omagierea lui Mandela. Pentru a-şi explica prestaţia slabă, el a invocat o criză de schizofrenie, afirmând că a ‘văzut îngeri coborând pe stadion’ şi că a ‘auzit voci’.

Contactat luni de AFP, el a răspuns la telefon într-o manieră incoerentă şi agresivă. Jantjie a provocat un scandal în timpul ceremoniei solemne de săptămâna trecută, când comunitatea persoanelor fără auz sud-africană s-a plâns de faptul că acesta nu stăpânea deloc limbajul semnelor şi gesticula într-un fel de neînţeles. (Agerpres)

Comentarii