Iote ce marţafoi conduc Iaşul: se hârjonesc între ei precum copiii de şcoală primară!

sâmbătă, 08 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Iote ce marţafoi conduc Iaşul: se hârjonesc între ei precum copiii de şcoală primară!

Iată, stimaţi telespectatori, ce descoperire epocală a putut să facă zilele astea amicul nostru Alchibald Tănase, om cu doftorat în sforăraie politică de Bahlui, tot navigând pe paginile de feisbuc ale capilor Iaşului! 

Vă oferim aşadar alăturat două mostre (mai multe găsiţi la faţa locului, pe feisbucurile publice cu pricina) absolut relevante despre cum văd lupta politică cei care deţin în acest moment frâiele în judeţ: şeful de Cejău Măricel şi jupânul de oraş Chir Nica.

Să vă povestim contextul, mai întâi. Zilele trecute a fost la Iaşi un menistru secretar de stat, care a vizitat în teren amplasamentul viitorului Şpital de Urgenţe, apoi tot pe tema asta a fost şi la casa cu pătrate, avându-i peste tot, de-a stânga pe unul şi de-a dreapta pe celălalt, pe Chir Nica şi pe Măricel. Ei bine, ce am găsit apoi, în ima-ginile postate de la eveniment pe paginile oficiale de feisbuc ale celor doi?

La Măricel toate pozele erau tăiate exact de la menistru încolo, aşa încât Chir Nica să iasă din cadru, decupări uneori ridicole, căci Chir Nica şi menistrul erau unul lângă altul pe partea aia, în timp ce la Chir Nica pe feisbuc taman invers: pozele erau tăiate exact în cealaltă parte, aşa încât Măricel să nu fie văzut deloc.

La fiecare, însă, a scăpat câte un amănunţel: la Măricel o poză de ansamblu în care se vede că era şi Chir Nica în zonă, dar mic şi din profil, iar la Chir Nica o mână în cadru (foto jos), ce se deduce că-i a lui Măricel privind şi o poză postată chiar de Măricel. Dar, să trecem peste partea poetică a chestiunii, şi spuneţi mai bine şi voi, dragi cetitori: sunt ăştia oameni serioşi, maturi şi responsabili, adică pe care ne putem baza că, într-o zi, la o adică, vor şti să bată cu pumnul în masă la Bucale, în berou la Dragnea sau Grindeanu, ca să avem şi noi autostradă, sau măcar şosea de centură mai acătării? Că noi nu vrem să mai spunem nimica: iar zic cei doi că e atac politic, pe tema atacului SUA din Siria…

Comentarii