Judecătoare din Iaşi, verificată de ANI pentru că familia ei trăia cu 259 euro lunar

vineri, 24 aprilie 2015, 01:56
2 MIN
 Judecătoare din Iaşi, verificată de ANI pentru că familia ei trăia cu 259 euro lunar

Un magistrat de la Judecătoria Iaşi a fost reclamat Agenţiei Naţionale de Integritate fiind acuzat că ar fi obţinut, în ultimii ani, venituri pe care nu le-ar fi declarat. Inspectorii au demarat o anchetă.

Un judecător controversat din municipiul Iaşi a fost reclamat, recent, inspectorilor de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fiind suspectat că nu şi-ar fi trecut în declaraţiile de avere toţi banii pe care, alături de familie, i-ar fi obţinut în ultimii ani. Verificările din cazul magistratului Cerasela Cazacu, de la Secţia Civilă de Judecătoriei Iaşi, au fost deja demarate de către inspectorii ANI, potrivit unui răspuns al acestei instituţii.

Potrivit informaţi­ilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“, ală­turi de sesizarea înaintată ANI, reclamanţii judecătoarei ar fi ataşat şi mai multe presupuse contracte de închi­riere pe care aceasta le-ar fi semnat în calitate de proprietar şi de pe urma cărora, se arată în plângere, magistratul ar fi obţinut sume de bani pe care nu le-ar fi declarat.

Calculul matematic al averii judecătoarei

În materialul remis ANI se precizează că, în perioada 2004-2013, judecătoarea Cerasela Cazacu ar fi câştigat, potrivit declaraţiilor de ave­re, suma totală de 193.000 de euro din care 78.000 de euro ar fi fost in­vestiţi, iar 83.000 de euro depozitaţi în conturi sau împrumutaţi. Recla­manţii susţin că, pe hârtie, în perioada menţionată, familia judecătoarei ar fi cheltuit doar 31.000 de euro, ei considerând suspect acest aspect.

„Concluzia este că familia Cazacu Cerasela Mădălina, formată din patru membri (cu doi copii minori), a înregistrat ca şi costuri pentru traiul lunar suma de 259 de euro, ceea ce este imposibil“, se arată în sesizarea înaintată ANI. Aceasta este semnată de Cătălin Hulbocianu, fratele judecătoarei, Liliana Burli­başa, preşedintă a unei asociaţii de proprietari cu care familia Cazacu a mai avut probleme de-a lungul timpului, şi Maria Brătuleanu.

În documentul amintit se mai arată că „familia Cazacu împrumută bani prin contracte de împrumut la diverse persoane fizice, asupra căro­ra poate plana suspiciunea rezonabilă că ar fi aducătoare de venituri sub forma dobânzilor ascunse, sau o formă mascată de primire a unor foloase necuvenite, de exemplu mită“, se mai arată în documentul semnat de cei amintiţi. Aceştia au precizat, în acelaşi material, că vor înainta o plângere şi la DNA. „Ziarul de Iaşi“ nu a reuşit, în cursul zilei de ieri, să ia legătura cu Cerasela Cazacu pentru ca aceasta să-şi expună punctul de vedere.
 

Comentarii