A început acţiunea „Apa la sate“!

Jumătate dintre fântânile din judeţ sunt poluate. ApaVital face verificări gratuite

luni, 31 august 2015, 01:56
2 MIN
 Jumătate dintre fântânile din judeţ sunt poluate. ApaVital face verificări gratuite

Primele rezultate arată că jumătate dintre aceste surse de apă nu sunt corespunzătoare normelor în vigoare.

Jumătate din fântânile din judeţ nu au apă corespun­zătoa­re. ApaVital a demarat o campanie de verificare gratuită a ca­lităţii apei din fântâni, „Apa la sate“. În afara caracterului social al caravanei, aceasta este folosită şi ca o modalitate de pro­movare a companiei ieşene, lo­cal­nicii fiind informaţi cu pri­vire la calitatea apei din reţea­ua publică şi recomandându-li-se să încheie contracte cu Apa­Vital.

O primă oprire a carava­nei a avut loc în satul Horleşti din Rediu, unde au fost anali­zate 60 de probe de apă aduse de localnici. „În urma analiză­rii probelor prelevate, remar­căm că nu s-au înregistrat de­păşiri ale limitei maxime ad­mise la nitraţi, în vreme ce la a­moniu s-au înregistrat trei de­păşiri, iar la nitriţi 9 depăşiri. Cât priveşte rezultatul exame­nului microscopic efectuat, mai bine de jumătate din probele analizate au fost necores­punzătoare, fiind remarcată în special prezenţa flagelatelor şi a ciliatelor. De cele mai multe ori, prezenţa acestor microorganisme este asociată cu o anumită încărcare bacteriană a probei“, se menţionează într-un comunicat al ApaVital.

Re­zul­tatele analizelor au fost co­mu­nicate localnicilor prin poş­tă, aceştia fiind informaţi cu pri­vire la calitatea apei din fântâ­nă şi la cauzele posibile ale po­luării. Caravana „Apă la sate“ se va găsi la Mironeasa pe 2 septembrie şi la Chilişoaia, în Dumeşti, pe 9 septembrie.
 

Comentarii