Aranjamente între firmele participante sau pură întâmplare?

Licitaţie la Consiliul Judeţean pentru laptele elevilor: toţi câştigătorii se ştiu dinainte

luni, 31 august 2015, 18:58
2 MIN
 Licitaţie la Consiliul Judeţean pentru laptele elevilor: toţi câştigătorii se ştiu dinainte

Licitaţia electronică urmează să aibă loc mâine, dar ea va fi aproape o formalitate. Vezi cum s-a ajuns aici!

Firmele care vor livra produse lactate elevilor în viitorul an şcolar sunt cunoscute încă înaintea licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean. Licitaţia electronică urmează să aibă loc mâine, dar ea va fi aproape o formalitate. Patru firme au depus oferte pentru cele patru loturi în care sunt împărţiţi cei 94.237 de elevi din judeţ. La trei dintre loturi o singură firmă a depus ofertă, astfel încât pentru adjudecarea contractului este suficient ca oferta să se încadreze în suma alocată de CJ.

Astfel, CJ inenţionează cumpărarea unui total de 16,7 milioane porţii a 200 ml de lapte pasteurizat, UHT şi iaurt, pentru care a alocat un total de 11,83 miioane lei. Contractul a fost divizat în patru loturi, grupând localităţi apropiate. Pentru un prim lot, de 34.157 de elevi şi evaluat la 4,29 milioane lei, au depus oferte două firme, respectiv Dorna Lactate SA Suceava şi Frieslandcampina România SA Cluj-Napoca. De al doilea lot, de 21.952 de elevi, evaluat la 2,76 milioane lei, s-a arătat interesată doar Ilvas SA Vaslui. Pentru al treilea lot, de 23.042 elevi, evaluat la 2,89 milioane lei, a depus ofertă doar Agropan Impex SRL Iaşi, iar pentru ultimul lot, de 15.086 elevi şi evaluat la 1,89 milioane lei, s-a înscris la licitaţie doar Dorna Lactate Suceava.

O situaţie similară s-a înregistrat şi anul trecut, când contractul a fost adjudecat la valoarea estimată, de 10,6 milioane lei. Pentru primul lot, în cadrul căruia s-au furnizat produse lactate către 38.961 de elevi şi preşcolari, a depus ofertă doar SC Dorna Lactate SA. Pentru al doilea lot, cu 57.342 de beneficiari, singura ofertă a fost depusă de asocierea formată din Dorna Lactate şi SC Ilvas SA Vaslui. Cele două firme şi-au împărţit astfel contractul, fără a exista concurenţă.
 

Comentarii