Lucrările la sediul Tribunalului Militar din Bucşinescu vor fi reluate

vineri, 02 octombrie 2015, 18:45
2 MIN
 Lucrările la sediul Tribunalului Militar din Bucşinescu vor fi reluate

Lucrările la sediul Tribunalului Militar din Bucşinescu vor fi reluate. 

Ministerul Apărării, prin unitatea militară 02543 Iaşi, a atribuit licitaţia de lucrări către firma Prima Construct SRL. Compania ieşeană a licitat 3,5 milioane lei faţă de o valoare estimată de către autoritatea contractantă la puţin peste 4 milioane. Oferta Prima Construct a fost cea mai bună din punct de vedere financiar în comparaţie cu alte şase oferte depuse de către Conest, Iasicon, Construcţii Unu, Tec Telecom, Comconstruct şi Athenaeum Construct. Contractul de lucrări a fost deja semnat, iar durata de execuţie este de doi ani.

Potrivit documentaţiei de atribuire, structura de rezistenţă a construcţiei existente datează din perioada 1885 – 1890, iar MApN a intrat în posesia clădirii şi a terenului aferent în 1993, printr-o hotărâre a Guvernului. În 1994 au început lucrări pentru extinderea şi consolidarea imobilului, dar acestea au fost sistate în 1999 în urma unei revendicări imobiliare. În 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins solicitarea de retrocedare, iar, în 2015, MApN a prevăzut fonduri pentru reluarea investiţiei.

În caietul de sarcini se arată că imobilul existent are o suprafaţă de 616 mp, iar terenul aferent este de 1.767 mp. În prezent, Tribunalul Militar funcţionează temporar în spaţii puse la dispoziţie în pavilionul B din cazarma 768 Iaşi din Copou, spaţii care nu oferă însă condiţiile necesare desfăşurării actului de justiţie, după cum a arătat autoritatea contractantă.

„Activitatea de judecată se desfăşoară într-o sală aflată la 30 m în afara sediului actual, iar cele două arhive de dosare, curente şi depozit, arhiva documentelor clasificate şi depozitul de materiale se află în două unităţi militare, situate la circa 2 km, respectiv 10 km de sediul actual“, se arată în caietul de sarcini.

Comentarii