Punct final în concursul noilor administratori: interviurile s-au încheiat ieri

Luni vom şti cine va conduce Aeroportul. Au fost patru zile de interviuri

sâmbătă, 16 septembrie 2017, 01:58
2 MIN
 Luni vom şti cine va conduce Aeroportul. Au fost patru zile de interviuri
După patru zile de interviuri, comisia de selecţie urmează să anunţe, cel mai probabil luni, numele celor şase membri ai Consiliului de Administraţie.

Concursul pentru stabilirea componenţei noului Consiliu de Ad­mi­nistraţie al Aeroportului s-a încheiat cu patru zile de interviuri acordate de cei 15 candidaţi în faţa comisiei de selecţie. Membrii comisiei abia au avut timp să respire – dovadă că rezultatele urmează să fie anunţate la începutul săptămânii viitoare.

Practic, fiecare candidat a avut la dis­poziţie 45 de minute ca să ex­plice de ce s-a înscris în competiţie, care este viziunea sa privind dezvoltarea aerogării şi cât de bine ştie cum funcţionează regia.

Pe de altă parte, întrebările membrilor comi­siei au vizat şi conţinutul scrisorii de aşteptări – documentul elaborat de Consiliul Judeţean (autoritatea tutelară a RA Aeroportul), privind obiectivele ce urmează a fi îndeplinite pe parcursul mandatului de patru ani al noului Consiliu de Administraţie.

„M-am simţit din nou ca la facultate“, ne-a spus unul dintre aspiranţii la un loc în CA, referindu-se la modalitatea tragerii de bilete cu cerinţe de concurs.

Teoretic, fiecare concurent a avut la dispoziţie 45 de minute pentru a-şi susţine candidatura, iar apoi, timp de 15 minute, membrii comisiei completau punctajul într-o matrice de evaluare – cea prevăzută chiar în legislaţia cuprinsă în bibliografia de concurs.

Trebuie menţionat că, în unele cazuri, „audierea“ a depăşit cele 45 de minute. De exemplu, miercuri, membrii comisiei au „ascultat“ patru candidaţi pe parcursul a cinci ore şi jumătate.

„Normal“, „corect“, „civilizat“, „foarte bun“ au fost cuvintele pe care candidaţii cu care am vorbit ne-au spus că le-au adresat comisiei la ultima întrebare clasică „Cum vi s-a părut interviul, ca probă de concurs?“.

Reamintim că alcătuirea unui nou Consiliu de Administraţie la Aeroport a început de mai bine de trei luni, nemaipunând la socoteală termenele anterioare în care a fost pregătită documentaţia de concurs. Mandatul vechiului CA a expirat pe 13 iunie, fiind prelungit pentru o perioadă ce nu poate depăşi patru luni.

Foarte posibil, dacă nu se va ivi nicio contestaţie, componenţa no­u­lui consiliu va primi „bine­cuvântarea“ consilierilor judeţeni la sfârşitul acestei luni.

Mai importantă decât momentul oficial al numirii în funcţie a noilor administratori este însă reluarea cât mai grabnică a proiectelor de dezvoltare a aeroportului. Aceasta pentru că, deşi înregistrează lună de lună recorduri ale numărului de pasageri, Aeroportul rămâne prizonier în facilităţile vechi de numai 2-3 ani, dar devenite insuficiente pentru singura poartă a regiunii Iaşului cu lumea.

Comentarii