Mai vin croaţii în Copou ?

luni, 27 iunie 2016, 01:42
3 MIN
 Mai vin croaţii în Copou ?

  

Deşi şefii CSMS au anunţat că meciul tur cu Hajduk se dispută în Copou, UEFA a cerut desemnarea unui alt stadion care să organizeze partida din Europa League, deoarece înălţimea spătarelor scaunelor aflate pe arena ieşeană este neregulamentară. CSMS a făcut un memoriu şi aşteaptă astăzi răspunsul final
 
 
CSMS Iaşi este în pericol de a nu putea organiza pe stadionul “Emil Alexandrescu” meciul tur al confruntării cu Hajduk Split, din turul II preliminar al Europa League. Formaţia ieşeană va afla astăzi dacă visul aşteptat de şapte decenii de ieşeni, disputarea unui meci de cupă europeană în Copou, va putea fi îndeplinit.
Informaţia a fost recunoscută oficial sâmbătă, de preşedintele CSMS, Florin Prunea. Şeful executivului ieşean, care anunţase după inspecţia UEFA că partida cu Hajduk se va derula în Copou, stabilind şi preţul biletelor de intrare, a pus problemele apărute  pe seama Federaţiei Române de Fotbal şi a inspectorului UEFA: “Noi am primit licenţă pentru Cupele Europene din partea Federaţiei. Asta include şi aprobarea arenei, care poate organiza anumite meciuri internaţionale, cum a mai făcut-o în cazul echipei naţionale de tineret ori de fotbal feminin. În plus, delegatul UEFA care a fost în Copou ne-a spus verbal că putem juca aici. Apoi, însă, am primit, o adresă prin care ni se cere să stabilim un alt stadion pe care să jucăm. Principala problemă este înălţimea spătarelor scaunelor, care trebuie să fie de minimum 35 de centimetri”.
După anunţul UEFA, clubul a contraatacat. “Am luat legătura cu o firmă care montează scaune, am primit asigurări că scaunele pot fi înlocuite până la ora meciului. Am comunicat acest lucru într-un memoriu adresat UEFA. Luni aşteptăm un răspuns definitiv legat de locul unde vom juca” a precizat preşedintele.
Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a comentat astfel situaţia: “În urmă cu trei săptămâni le-am cerut celor de la club să mă anunţe dacă există vreun risc care să ne facă să nu putem organiza meciul cu Hajduk în Copou, pentru a remedia din timp problemele. Auzisem ceva de scaune, însă mi s-a spus că totul e în regulă. Vineri noapte, m-a sunat Florin Prunea şi mi-a spus că sunt probleme. L-am asigurat de tot sprijinul meu, i-am spus să găsească soluţii pentru a nu rata organizarea unui astfel de meci”.
 
 
Primul test în Turcia: 3-3 cu azerii
 
În primul meci amical al verii, disputat la Bolu, CSMS a remizat cu echipa azeră Neftci Baku, 3-3 (2-1). Ieşenii au condus cu 2-0 graţie golurilor marcate de Ţigănaşu, în minutul 19, după o pasă a lui Mihalache, şi Ciucă, în minutul 26, după un corner executat de V. Gheorghe, azerii stabilind scorul pauzei în minutul 34. Neftci a egalat în minutul 58, Iaşul a trecut iarăşi în avantaj după ce Cristea a transformat un penalty obţinut de Roman, în minutul 66, egalarea fiind parafată cu trei minute înainte de final.

CSMS a început meciul în formula Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Aniţoiu – Ciucur, Mitic, V. Gheorghe, Ţigănaşu – Cristea, Piccioni. La pauză au intrat Caparco, Frăsinescu, Sato şi Roman, care le-au luat locul lui Grahovac, Ciucă, Aniţoiu şi Piccioni, iar pe parcursul reprizei secunde au mai intrat Creţu, Goge, Bădic, Bosoi, Saric, Chelaru şi Moldovan. Nu au evoluat portarul Hotoboc, tinerii Boiciuc şi Târşa, care au probleme de natură medicală şi Böle, care se antrenează separat după ce a ajuns abia vineri în cantonament. A doua partidă de verificare a ieşenilor va avea loc mâine, când CSMS va primi replica formaţiei turce Osmanlîspor, club la care sunt legitimaţi şi internaţionalii români Torje şi Rusescu. Informaţiile au fost transmise de reprezentanţi ai CSMS. 

 

 

Comentarii