Mama care şi-a aruncat fătul în WC rămâne în arest

duminică, 10 iulie 2016, 13:29
1 MIN
 Mama care şi-a aruncat fătul în WC rămâne în arest

Judecătorii ieşeni au decis în cursul zilei de ieri ca femeia de 38 de ani care şi-a ucis bebeluşul, în luna mai, să rămână în arest preventiv. Gabriela Ţugui a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi, după ce ieşeanca a recurs la un gest extrem pentru a scăpa de un copil pe care nu şi-l dorea.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, Ţugui a dat naştere, neasistată, unui copil de sex masculin sănătos, căruia nu i-a acordat însă, spun procurorii, ni­ciun fel de îngrijire. Mai mult decât atât, imediat după ce l-a adus pe lume, ieşeanca ar fi pus fătul într-o pungă de plastic şi l-a aruncat în la­trina unui consătean.

„S-a stabilit că inculpata nu s-a prezentat la medic pentru luarea în evidenţă şi supravegherea evoluţiei sarcinii, iar după naştere nu a acordat primele îngrijiri nou-născutului, ci şi-a mobilizat forţele pentru a ascunde faptul naşterii. De asemenea, a reieşit că inculpata a comis fapta pentru care este cercetată cu discernământ, iar în momentul comiterii faptei nu prezenta o stare de tulburare psihică pricinuită de naştere“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. 

Comentarii