Maria Callas, protagonista noului doodle al Google

luni, 02 decembrie 2013, 12:06
1 MIN
 Maria Callas, protagonista noului doodle al Google

Maria Callas, considerată cea mai mare cântăreaţă de operă a secolului al XX-lea, este omagiată de Google printr-un doodle la împlinirea a 90 de ani de la naşterea sa, la 2 decembrie 1923, relatează luni, pe site-ul său, cotidianul spaniol ABC.

În scurta şi fructuoasa sa carieră, Maria Callas a revigorat belcantoul şi a fost numită ‘Divina’.

Numele său este asociat în memoria colectivă cu acela al lui Aristotel Onassis, marea iubire a vieţii sale. ‘Nu trebuie să-mi fac iluzii, fericirea nu este pentru mine’, spunea Maria Callas în 1968, la scurt timp după ce aflase că Onassis urma să se căsătorească cu Jackie Kennedy. Deja la apusul carierei sale, retrasă de pe scenă şi din sălile de concert, unde a revenit numai pentru un turneu cu tenorul Giuseppe Di Stefano, Callas s-a retras în singurătate.

Maria Callas, pe numele ei Ana Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulou, fiică de emigranţi greci care au ajuns în SUA la începutul anilor 1920, a debutat în februarie 1942, la Teatrul Liric Naţional din Atena. Primul succes a venit în august 1942 cu ‘Tosca’, la Opera din Atena, aminteşte sursa citată. (Agerpres)

Comentarii