Marocanul care a declanşat acţiunea „ceainicul mită” la UMF vrea clemenţă

miercuri, 01 aprilie 2015, 01:50
2 MIN
 Marocanul care a declanşat acţiunea „ceainicul mită” la UMF vrea clemenţă

Cetăţeanul de origine marocană de la care a pornit dosarul în care decanul de la Facultatea de Medicină Generală este cercetat penal este nemulţumit de măsurile luate de DNA împotriva sa.

Haizoun El Houssine a formulat o cerere în instanţă prin care a solicitat să i se revoce măsura controlul judiciar luată de anchetatori împotriva sa. Judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus, ieri, ca solicitarea să fie trimisă procurorilor, care urmează să o soluţioneze.
 
Haizoun este acuzat de procurori de trafic de influenţă după ce ar fi fost de acord să acorde 2.000 de euro unui medic arab, Agha Romeen, acesta din urmă promiţându-i că are influenţă asupra unor funcţionari de la UMF şi de la Ministerul Educaţiei.
 
Intervenţia lui Romeen ar fi făcut ca fiul lui Haizoun să fie înscris la Facultatea de Medicină, deşi perioada de înscriere expirase. În perioada înscrierii, Azoicăi a primit o tavă de argint şi un ceainic de la marocan, răsplată interpretată de procurori ca fiind luare de mită. Azoicăi este, la rândul ei, pusă sub control judiciar.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
Lovitură puternică primită de un profesor universitar ieşean din partea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Iaşi. Profesorul Doina Azo­icăi, decan al Facultăţii de Me­dicină Generală din Iaşi din cadrul Uni­versităţii de Medicină şi Farma­cie „Gr.T. Popa“ a fost pusă ieri sub acuzare fiind suspectată de luare de mită. Pro­cu­rorii consi­deră că decanul ar fi luat mită un ceainic şi o tavă de argint, drept răsplată pentru în­matricularea unui student străin.
 
 

Comentarii