Medicii de familie, majoritari în comisia care va judeca viitoarele cazuri disciplinare

joi, 05 octombrie 2017, 01:56
2 MIN
 Medicii de familie, majoritari în comisia care va judeca viitoarele cazuri disciplinare

Zilele trecute s-au încheiat alegerile pentru stabilirea membrilor comisiei de disciplină de la Colegiului Medicilor, filiala Iaşi.

Dintre cei 22 de candidaţi, au fost aleşi 9 membri, 5 dintre aceştia fiind medici de familie, având astfel aceeaşi specialitate cu a şefului CM Iaşi.

Mai exact, comisia de disciplină pentru următorii şase ani va fi formată din dr. Marius Dabija, medic pri­mar neurochirurg, care a obţinut 208 voturi, urmat de dr. Ioana Grigoraş, medic primar aneste­zie şi terapie intensivă, cu 205 voturi, dr. Cristina Gavrilo­vici, medic primar pediatru, 181 de voturi, dr. Gabriel Dimofte, medic primar chirurgie generală, cu 113 voturi.

Cei cinci medici de familie sunt dr. Aurel Condrea, cu 178 de voturi, dr. Răzvan Miftode, cu 178 de voturi, dr. Grigore Moldovan, cu 177 de voturi, dr. Mariana Bunescu, 174 voturi şi dr. Maria Ioniţă, 166 de voturi.

„Compe­tiţia a fost una destul de mare, oricare dintre candidaţi era potrivit, deoarece toţi sunt oameni integri, oneşti. Este important ca în comisia de disciplină să fie persoane echilibrate, pregătite profesional şi care să vadă lucrurile cât se poate de echilibrat, având în vedere că vor analiza abaterile profesionale“, a precizat dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, medic de familie la rândul său.

Repre­zen­tanţii Colegiului Medicilor susţin că şi în al doilea tur prezenţa a fost destul de scăzută, din cei peste 2.000 de membrii fiind prezenţi la vot aproximativ 350 de medici.

În primul tur care a fost organizat în perioada 18-20 septembrie s-au prezentat la vot aproximativ 10-12% din membrii încrişi în colegiu, fiind necesară organziarea celui de-al doilea tur din perioada 1-3 octombrie.

„Prezenţa a fost des­tul de mică, în primul tur am fost îngrijoraţi de acest aspect, noi am popularizat pe toate căile, am făcut tot ce am putut ca lumea să vină. De cele mai multe ori când sunt alegeri pentru comisia de disciplină interesul este mai scăzut, deşi această comisie joacă un rol foarte important“, a completat dr. Liviu Oprea.

Comentarii