Mercedes-Benz nu exclude o colaborare cu Apple şi Google

luni, 31 august 2015, 19:52
1 MIN
 Mercedes-Benz nu exclude o colaborare cu Apple şi Google

Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG, a declarat recent, cu prilejul unui interviu, că el crede că sunt posibile diferite tipuri de colaborări cu Apple şi cu Google şi că se pot realiza multe lucruri parteneriate de acest fel.

Publicaţia Automotive News a citat o parte din interviul acordat de Zetsche publicaţiei Deutsche Unternehmerboerse, în care el dezvăluia intenţia de colaborare cu cei doi giganţi ai tehnologiei. CEO-ul Daimler a explicat tipul acesta de colaborare este necesar fiindcă actualul avansul tehnologic al automobilelor necesită electro-nică de ultimă generaţie şi acest lucru nu poate fi realizat fără experţii din telecom şi software ai celor mai avansate companii din domeniu.

Implicarea Apple şi Google în domeniul maşinilor autonome n-a trecut neobservată de către marii producători auto mondiali vechi în branşă. Zetsche a declarat că o colaborare pe partea de software a maşinilor autonome ar putea fi interesantă pentru ambele tabere. Comentariile lui Dieter Zetsche în privinţa colaborării cu Apple şi cu Google coincid cu cele ale lui unui alt personaj foarte influent: Martin Winterkorn, şeful Volkswagen AG.

Dieter Zetsche crede că termenii unor viitoare colaborări cu Apple şi Google vor trebui stabiliţi cu atenţie, pentru a nu transforma compania sa doar într-un simplu furnizor pentru giganţii IT din California.

 

Comentarii