Milionarul Bogdan Cihodaru stă fără griji încă trei săptămâni. Procesul, amânat

marți, 28 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Milionarul Bogdan Cihodaru stă fără griji încă trei săptămâni. Procesul, amânat

Un nou termen de judecată din dosarul de corupţie al milionarului Bogdan Cihodaru a fost amânat, ieri, de Tribunalul Iaşi. Magistraţii au decis ca următorul termen să aibă loc pe 17 februarie, după ce ieri a fost lipsă de procedură cu părţile. De asemenea, avocatul lui Cihodaru, Ionel Nechita, a înaintat o cerere de amânare menţionând că nu a putut ajunge la Iaşi din cauza vremii. Potrivit rechizitoriului, familia Cihodaru, cu sprijinul a doi avocaţi, a unui notar public, un angajat de la Cadastru, ar fi obţinut ilegal două terenuri aparţinând Staţiunii Vini-Viticole din Copou cauzând astfel un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Anchetatorii susţin că, în anul 2006, Bogdan Cihodaru ar fi obţinut un teren de 10,5 hectare şi pe cale administrativă, printr-o intabulare de la Cadastru, reuşind, în paralel, prin inducerea în eroare a magistraţilor, dar şi printr-o serie de acţiuni laborioase, să obţină şi pe cale judecătorească aceeaşi bucată de pământ.

În cazul celei de-a doua moşii obţinute de familia Cihodaru, de 42 de hectare, intabularea ilegală s-ar fi realizat cu ajutorul registratorului de la Cadastru Ciprian Maftei. Acesta din urmă ar fi ignorat, cu rea-voinţă, – spun procurorii, – o serie de nereguli constatate de colegii săi în momentul în care Cihodaru depusese documentaţia de intabulare. Bogdan Cihodaru şi avocaţii săi au negat însă acuzaţiile aduse de procurori.

Comentarii