Multe şi mărunte: Baschetbaliştii tricolori încep balul

vineri, 01 septembrie 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Baschetbaliştii tricolori încep balul
 
 
Jucătorii naţionalei de baschet masculin s-au întâlnit aseară, pe o esplanadă din apropierea Sălii Polivalente din Cluj, unde vor avea loc, începând de astăzi meciurile grupei C a Eurobasket-2017. Preşedintele FR Baschet, Horia Păun, a declarat pentru News.ro că jucătorii naţionalei au nevoie şi de interacţiunea cu fanii, pentru a le creşte moralul. ”Este o întâlnire între echipa naţională şi suporteri, o întâlnire informală şi cu mass-media, unde toată lumea va putea interacţiona cu sportivii. Ei trebuie să se concentreze pe ce urmează, sunt pe ultima sută de metri, dar pe de altă parte au nevoie şi de susţinerea fanilor. Cu siguranţă vor fi cu moralul mai ridicat dacă vor simţi fanii alături”, a declarat preşedintele FR Baschet, Horia Păun, pentru News.ro. Astăzi, competiţia va debuta cu partidele Ungaria – Croaţia (ora 15.00), Spania – Muntenegru (17.45) şi România – Cehia (20.30). Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR şi TVR HD.
 
Fotbalist de la Concordia, revenit din comă
Jucătorul Codruţ Anghel s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inconştient după un duel cu un adversar, la un meci amical care a avut loc, la 19 august, cu FCSB II, fiind transportat către spital cu o ambulanţă privată fără medic şi fără a fi dotată corespunzător. El a ajuns la Spitalul Muncipal din Capitală cu o altă ambulanţă, care l-a preluat de pe drumul de la Chiajna. Fotbalistul este în afara oricărui pericol, el jucând într-un meci din campionat, după incindent. Potrivit ilfovsport.ro, în urma unui contact cu un adversar, mijlocaşul Codruţ Anghel a căzut pe teren şi nu s-a mai putut ridica. Ambulanţa a pătruns pe gazon pentru a-i oferi îngrijiri medicale jucătorului în vârstă de 23 de ani, dar echipajul nu avea medic. Antrenorul Marin Dună a declarat că asistenta de pe ambulanţă "se cam pierduse" şi primul ajutor a fost acordat de medicul Concordiei. Anghel spune că, după ce a căzut pe teren, auzea vocile din jurul său dar nu-i recunoştea pe cei care vorbeau. Personalul de pe a doua ambulanţă i-a transmis că a ajuns la spital în comă de gradul 3.
 
 
Rotariu, pe mâna lui Rednic
Atacantul Dorin Rotariu a fost împrumutat un sezon de FC Bruges la Mouscron, echipă antrenată de Mircea Rednic. Rotariu, 22 de ani, a ajuns la Bruges iarna trecută, de la Dinamo Bucureşti.  El nu s-a impus la echipa belgiană, astfel că oficialii grupării au decis să-l împrumute. Rotariu a fost dorit şi de antrenorul Laszlo Bölöni, la Anvers.
 
 
Jucătoare române la Dunakeszi
Perechea Irina Maria Bara/Chantal Skamlova (România/Slovacia), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Dunakeszi (Ungaria), cu premii totale de 60.000 de dolari. Bara şi Skamlova au învins în semifinale cuplul Sviatlana Pirajenka/Jessika Ponchet (Belarus/Franţa), scor 6-2, 6-4. În cealaltă semifinală se întâlnesc perechile Alexandra Cadanţu/Tereza Smitkova (România/Cehia) şi Anna Bondar/Reka-Luca Jani (Ungaria).  Cadanţu şi Bara au evoluat ieri şi la simplu, ambele obţinând calificarea în sferturile de finală. Alexandra Cadanţu a trecut în optimi de sportiva Greta Arn din Ungaria, scor 3-6, 6-4, 6-2, iar Irina Bara a învins-o pe slovena Polona Hercog, scor 6-2,7-6. Cele două romance vor fi adversare în semifinale dacă vor trece de sferturi.
 
Bicfalvi a părăsit lotul
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că mijlocaşul Eric Bicfalvi nu a putut fi recuperat pentru meciurile cu Armenia şi Muntenegru, astfel că a părăsit cantonamentul echipei naţionale. Bicfalvi s-a prezentat accidentat la genunchiul drept la reunirea primei reprezentative, după ultimul meci disputat la nivel de echipă de club, în campionatul Rusiei. Staful medical a făcut eforturi pentru a-l recupera în timp util, însă fără succes. Eric Bicfalvi şi-a luat rămas bun de la colegi şi le-a urat succes înainte de a părăsi cantonamentul de la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, se arată pe site-ul FRF.
 
 
Înfrângerile de la judo continuă
Sportivii Vlad Vişan şi Ştefania Dobre au fost eliminaţi, ieri, în preliminariile categoriilor 81 de kilograme, respectiv 63 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Budapesta. La 63 de kilograme, Ştefania Dobre a pierdut în primul tur, cu poloneza Agata Ozdoba, iar la 81 de kilograme, Vlad Vişan a avut primul tur liber, iar în cel de-al doilea a cedat în faţa croatului Dominik Druzeta. Anterior, alţi şase judoka români au pierdut în tururile preliminare, după cum urmează: Monica Ungureanu şi Alexandra Pop (48 kilograme), Larisa Florian (52 kilograme), Alexandru Raicu şi Marcel Cercea (73 kilograme) şi Loredana Ohâi (57 kilograme). Lotul tricolor include 14 sportivi, cei care vor intra în continuare pe tatami fiind Cristian Bodîrlău (90), Mark Stoica (90), Luca Kunszabo (100), Valentin Radu (100), Daniel Natea (^100) şi Mircea Croitoru (^100).
 
Autocar incendiat în “La Vuelta”
Autocarul echipei irlandeze de ciclism Aqua Blue Sport, team care concurează în Turul Spaniei, a fost incendiat de persoane necunoscute, la Almeria. Autocarul era parcat lângă hotelul în care era cazată echipa. Incendiul a fost pus în noaptea de miercuri spre joi. "Autocarul nostru a fost complet distrus într-un atac laş, care a avut loc peste noapte. Nimeni nu a fost rănit. Poliţia a reţinut un suspect", au afirmat reprezentanţi ai echipei, într-o postare pe Twitter. Organizatorii le-au pus la dispoziţie sportivilor un alt autocat pentru etapa de ieri. "Nimic nu ne va împiedica să luăm azi startul în etapa din La Vuelta. Vă mulţumim pentur susţienere", au adăugat cei de la Aqua Blue Sport.
 
Mbappé, cu împrumut la PSG
Gruparea Paris Saint-Germain a anunţat, joi, că l-a împrumutat pentru un sezon, până la 30 iunie 2018, pe atacantul Kylian Mbappé de la AS Monaco. Înţelegerea dintre cele două cluburi prevede şi o opţiune de cumpărare. În cazul în care opţiunea de cumpărare va fi activată, Mbappé va avea contract cu PSG până la 30 iunie 2022. Kylian Mbappé, în vârstă de 18 ani, este considerat marea speranţă a fotbalului francez. El a jucat în 60 de meciuri pentru AS Monaco şi a înscris 27 de goluri.

    

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii