Ne revedem la Wimbledon!

vineri, 30 iunie 2017, 01:43
5 MIN
 Ne revedem la Wimbledon!

 După două victorii grele în trei seturi, în cadrul unui program infernal, Simona Halep a clacat în finalul partidei cu Caroline Wozniacki din sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne/ Simona a întors primul set de la 2-5, dar a pierdut ritmul după două break-uri în cel secund .Momente de groază încheiate cu happy end pentru Johanna Konta

 
 
 
După ce a susţinut trei meciuri de câte trei seturi în două zile şi jumătate, Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne. Ieri, Simona a trebuit să reia meciul cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova dintr-o situaţie nefavorabilă: 6-7, 1-2, 30-40, scorul înregistrat după ce miercuri ploaia a oprit partida.
Cu o evoluţie ştearsă, fără răbdare şi concentrare, Halep risipise până să înceapă ploaia şapte mingi de set. Ier, sportiva română a intrat cu o altă atitudine pe teren. La reluarea meciului, pe serviciul rivalei, Halep a avut o minge de rebreak şi de egalare, dar bulgăroaica a anulat-o şi s-a desprins la 3-1. A urmat o serie de patru jocuri  câştigate la rând de Simona,  astfel că scorul a devenit 5-3. Însă ea nu a concretizat avantajul break-ului, pentru că Pironkova nu a cedat şi cu un joc defensiv foarte bun, a returnat aproape perfect, iar Halep a greşit destul de mult. Specialistă în jocul pe iarbă (Semifinalistă la Wimbledon în 2010), Pironkova a egalat la 5, apoi s-a ajuns din nou în tie-break. De data aceasta, Simona nu a mai ratat setul, pe care l-a câştigat cu 7-6 (7-4), după 46 de minute jucate ieri. Setul decisiv a continuat în aceeaşi notă de echilibru, cu game-uri lungi, la fel schimburile de mingi, cele două jucătoare muncind mult pentru fiecare punct. Pironkova, fostă ocupantă a locului 31 mondial, şi-a continuat evoluţia consistentă şi a reuşit prima break-ul la 3-2 pentru ea, dar nu l-a consolidat cu serviciul. La 5-5, a venit rândul Simonei Halep să se desprindă pe serviciul adversarei. Apoi românca a servit pentru set şi l-a închis cu 7-5, după două ore şi 40 de minute, timp total de joc. În finalul acestui meci, Halep a părut că acuză probleme la glezna la care s-a accidentat la Roma.
În sferturi, Simona, care s-a canonit la primele meciuri pe iarbă cu jucătoare mult sub nivelul ei, precum Duan Yingying sau Pironkova, a avut o adversară redutabilă, daneza Caroline Wozniacki (6 WTA),. care a jucat şi ea de două ori ieri, numai că în primul meci al ei, s-a distrat cu rusoaica Elena Vesnina (16) pe care a învins-o în 64 de minute, cu 6-1, 6-2. Şi totuşi, Simona nu a depus armele, ea având momente în care a dat senzaţia că se va impune cu uşurinţă în faţa Carolinei.  Doar două ore şi un sfert a avut jucătoarea din Constanţa între partida din optimi şi cea din sferturi, din cauza unui program dereglat de ploaia care a căzut în ultimele zile la Eastbourne. Astfel, daneza a fost mai proaspătă la început, mai agresivă şi mai precisă. Wozniacki a servit prima şi a condus cu 40-0, Halep a întors jocul  şi a făcut break. Daneza a luat apoi trei game-uri la rând. Ea a condus cu 4-1 şi 5-2 şi aici s-a blocat. Pe fondul unui joc nu foarte rău al danezei, Simona a fost inspirată, alegând cele mai potrivite lovituri, a punctat cu precizie chirugicală, transformând-o pe Wozniacki într-o jucătoare fără replică. Au rezultat opt game-uri câştigate la rând de Halep. După primele cinci, setul I a intrat în contul ei, cu 7-5. După 3-0 cu două break-uri în setul II, s-a tăiat Simona, ultima sa reacţie pozitivă fiind păstrarea unui break la 4-2. Apoi, “Caro” a făcut patru game-uri consecutive, iar setul decisiv – început cu un break al Simonei – a însemnat, practic, capitularea. Scor final: 5-7, 6-4, 6-1 după o oră şi 54 de minute de joc.  Astfel, Simona a ratat oportunitatea de a lua locul germanei Angelique Kerber în fruntea ierarhiei WTA, chiar dacă germana a fost eliminată şi ea în semifinale de către britanica Johanna Konta, scor 3-6, 4-6. De remarcat faptul că în ultimul game, la 5-4 şi 40-40, Konta a călcat greşit şi a căzut pe spate, stând minute bune la pământ. Din fericire, britanica şi-a revenit şi a reuşit să ducă meciul la bun sfârşit.
Alte rezultate înregistrate ieri, în turneul feminin: Lauren Davis (SUA) – Agnieszka Radwanska (Polonia) 7-6, 6-1; Karolina Pliskova (Cehia) – Peng Shuai (China) 7-6, 6-4; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-4, 2-6, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Jelena Ostapenko (Letonia) 7-5, 3-6, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Lara Arruabarrena (Spania) 6-2, 6-1; Barbora Strycova (Cehia) – Lauren Davis (SUA) 7-5, 6-2; Heather Watson (Marea Britanie) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-4, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-7, 6-2, 6-4; Heather Watson (Marea Britanie) – Barbora Strycova (Cehia) 6-1, 1-6, 4-6; Johanna Konta (Marea Britanie) – Angelique
Rezultate din turneul masculin: Daniil Medvedev (Rusia) – Robin Haase (Olanda) 4-6, 6-1, 6-2; Steve Jonhson (SUA) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-3, 5-7, 6-4; John Isner (SUA) – Dusan Lajovic (Serbia) 3-6, 7-6, 7-6; Bernard Tomic (Australia) – Mischa Zverev (Germania) 6-3, 6-2; Gaël Monfils (Franţa) – Cameron Norrie (Marea Britanie) 6-3, 6-2; Richard Gasquet (Franţa) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Donald Young (SUA) 6-2, 7-6; Daniil Medvedev – Steve Johnson 6-3, 2-6, 6-3; Gaël Monfils – Bernard Tomic 7-6, 6-0; Richard Gasquet – John Isner 6-3, 6-2.
La dublu feminin, perechea Chang Hao Ching / Monica Niculescu (Taiwan / România) a fost eliminată din primul tur de către cuplul favorit nr. 3, Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia).
* Jucătoarea Mihaela Buzărnescu (213 WTA) s-a oprit în turul al doilea al  calificărilor din cadrul turneului de Grand Slam de la Wimbledon, fiind învinsă de croata Petra Martic (134 WTA) cu scorul de 6-7, 3-6, într-o oră şi 35 de minute.
* Irina Begu (69 WTA), principala favorită, s-a calificat,  în semifinalele turneului ITF de 100.000 de dolari de la Southsea. Ea a trecut cu 7-6, 6-4 de germana Andrea Petkovic, după două ore şi trei minute de joc. În semifinale, Irina  o va întâlni pe sportiva rusă Ekaterina Aleksandrova (78), care a trecut de americanca Julia Boserup cu 6-3, 7-5. Celelalte semifinale: Tatjana Maria (Germania) – Jennifer Brady (SUA) 7-6, 6-3; Evghenia Rodina (Rusia) – Kurumi Nara (Japonia) 6-4, 6-4.
 
 
 

    

Comentarii