Nouă căsătorii din zece se programează on-line. Vezi în schimb paradoxul

miercuri, 03 iulie 2013, 18:31
2 MIN
 Nouă căsătorii din zece se programează on-line. Vezi în schimb paradoxul

Ieşenii s-au obişnuit cu programarea on-line a căsătoriilor. Din totalul celor 874 de căsătorii oficiate în municipiu în prima jumătate a acestui an, 90% au fost rezervate prin procedura on-line de pe site-ul Stării Civile. Aproape două treimi din căsătorii au fost oficiate în zile de sămbătă sau duminică.
Un număr de 9 căsătorii au fost încheiate la Penitenciar, soţul fiind deţinut. Un albanez, un turc şi un italian şi-au găsit jumătatea la Iaşi, în alte 18 căsătorii mixte partenera provenind din altă ţară. Numărul căsătoriilor a fost cu 14% mai mare decât în prima jumătate a anului trecut. În schimb, numărul naşterilor a scăzut uşor. Numărul deceselor s-a ridicat la 2.140, faţă de 2.431 în primul semestru al anului 2012, dar cu 149 mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2011.
În primul semestru al anului, 62 de cupluri s-au adresat Stării Civile pentru declararea divorţului pe cale administrativă. Dintre acestea, şase cupluri s-au răzgândit, dosarul fiind clasat. Un număr de 44 de cetăţeni a solicitat schimbarea numelui pe cale administrativă, iar alţi 22 au cerut recunoaşterea schimbării numelui într-o ţară străină.
“Pentru soţii care îşi schimbă numele de familie în urma căsătoriei, le reamintim faptul că ofiţerul de stare civilă are obligaţia de a invalida actul de identitate la data oficierii căsătoriei, astfel încât nu pot călători cu acesta în străinătate”, au precizat reprezentanţii Stării Civile.

Comentarii