Nu mai încap pasagerii la Aeroport: începe extinderea terminalului T2

miercuri, 23 martie 2016, 02:56
2 MIN
 Nu mai încap pasagerii la Aeroport: începe extinderea terminalului T2

Aeroportul a început să nu-şi mai încapă în propria piele. Conducerea aerogării ieşene a demarat proiectul de extindere a infrastructurii de procesare a pasagerilor, respectiv a terminalului T2.

Elaborarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor necesare lucrărilor a fost încredinţată firmei ARTCA SRL, condusă de fostul arhitect-şef al municipiului, Ionel Oancea. Serviciile contractate au fost evaluate la 132.000 lei. Proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare constă practic în comasarea actualelor terminale T2 şi T3, pentru a se ajunge la o suprafaţă totală de 4.100 mp.

„Tot ce s-a făcut acum la Aeroport ca terminale a fost făcut fără o viziune pe termen lung, care să ia în calcul dezvoltarea exponenţială a Aeroportului. Lucrăm la un concept deschis, modulat, pentru o extindere foarte lesnicioasă în viitor, pe măsură ce traficul va creşte. Avem în vedere un plan de urbanism pentru zona disponibilă pentru investiţii la Aeroport şi o extindere a T2, modulul rezultat făcând posibil ca prin repetare să se facă faţă viitorului. Va trebui regândită şi circulaţia prin zonă. Drumul actual trece prin zona de agrement, printr-o zonă de parcări care vara este practic blocată“, a declarat Oancea.

Termenul de execuţie a proiectului este de patru luni, Oancea apreciind însă că el va putea fi devansat. Anul trecut, Aeroportul a înregistrat un trafic de 380.000 de pasageri, pentru acest an conducerea aerogării prognozând un trafic de 850.000 de pasageri. Pragul de un milion de pasageri ar urma să fie depăşit în cursul anului viitor. 

Comentarii