Nu vă fie frică de Steaua!

sâmbătă, 29 octombrie 2016, 01:43
4 MIN
 Nu vă fie frică de Steaua!

 Duminică, de la ora 20:30, CSM Politehnica Iaşi – FC Steaua Bucureşti, în prima etapă a returului sezonului regulat al Ligii I de fotbal

 
 
După un tur dezamăgitor, CSM Politehnica Iaşi intră abrupt în returul Ligii I, urmând a primi mâine vizita liderului, FC Steaua Bucureşti. În ciuda faptului că oaspeţii au adunat cam tot ce e mai bun în România, evoluţia palidă avută de aceştia în ultima perioadă îi fac pe ieşeni să privească meciul cu optimism. “E o partidă foarte importantă pentru noi. Nu ştiu dacă şi pentru Steaua, însă acest lucru nu ne interesează. Ştim ce înseamnă Steaua, au jucători valoroşi, de naţională, însă dacă vom avea o atitudine şi o determinare exemplară, vom putea să ne apropriem victoria. Ne dorim să facem un joc bun şi să câştigăm. Trebuie să facem foarte bine ambele faze şi să nu comitem greşeli. La o partidă cu Steaua, orice greşeală costă” a declarat antrenorul gazdelor, Eugen Neagoe, într-o conferinţă de presă organizată ieri, la stadionul din Copou.
Conştienţi de importanţa partidei sunt şi jucătorii ieşeni. “Ambele echipe au nevoie de puncte. Ei vor să-şi păstreze locul I, noi putem schimba tot sezonul dacă încurcăm şi de data asta Steaua şi obţinem punct sau puncte. Trebuie să fim determinaţi, compacţi, organizaţi. Antrenorul ne motivează foarte bine, avem un moral bun, sperăm să facem puncte începând de duminică, mai ales că am emoţii legate de retrogradare. Nu mă aşteptam să ajungem aşa de jos!”, a spus Milan Mitic la conferinţă.
Încântaţi de faptul că la meciul de Cupă dintre Foresta Suceava şi FC Steaua, de joi, s-au auzit aproape în exclusivitate încurajări la adresa gazdelor, ieşenii au făcut un apel la public. “Îmi doresc foarte mult să avem un stadion plin duminică şi fanii să susţină echipa Iaşului. Doar împreună putem reuşi” a spus Neagoe, care a fost completat de Mitic: “Ne dorim foarte mult să vină cât mai mulţi spectatori, să ne susţină. Avem mare nevoie de ei”. Reamintim, şi Andrei Cristea, care a jucat la Steaua a marşat pe această idee: “Indiferent de simpatiile pe care le ai faţă de o echipă, atunci când joacă echipa oraşului tău este normal să ţii cu ea. Sper ca steliştii din Iaşi să ţină cu noi duminică”.
Misiunea gazdelor este îngreunată de problemele serioase de efectiv. Ciucur, Martin, Bădic şi Târşa sunt accidentaţi, Böle şi Ciucă abia au început să lucreze normal, după problemele de natură medicală avute, iar Ştefănescu nu are drept de joc, ca urmare a unei clauze stipulate în contractul de împrumut de la FC Steaua. Deşi are mari probleme pe benzi şi în ceea ce priveşte jucătorii sub 21 de ani, Neagoe nu a insistat pe acest aspect: “Avem probleme de lot, însă nu trebuie să ne plângem”.
În schimb, oaspeţii vin cu toată artileria grea în Copou, doar Tănase şi Moke fiind accidentaţi, iar Jakolis – suspendat. “Roş-albaştrii” au menajat mulţi jucători de bază în partida de Cupă, de joi, de la Suceava, astfel că nu vor suferi la capitolul prospeţime. În tricoul oaspeţilor ar putea fi văzut şi fostul atacant al Iaşului, Bojan Golubovic. “Am vorbit cu el săptămâna asta. Ca şi mine, şi el îşi doreşte să joace şi să câştige” a precizat Mitic.
Deplasarea bucureştenilor, care au anunţat prin vocea antrenorului Laurenţiu Reghecampf că vizează victoria astăzi, la Iaşi se va face în ziua partidei, cu avionul.
Preţul tichetelor de intrare este: 15 lei (peluze); 30 lei (tribunele A şi B); 50 lei (tribunele 0A şi 0B), 80 lei (tribuna 0).
 
 
 
Formaţiile probabile
CSM: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Bosoi, Creţu, Mitic, Ţigănaşu – Boiciuc, Cristea.
FC Steaua: Niţă – Ov. Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Bourceanu, Muniru – Popa, Boldrin, William  – Golubovic.
 
Primul rezultat al etapei: Concordia Chiajna – CFR Cluj 1-2 (1-1). Roşu (’34 – penalty) / Bud (’38), Omrani (’71). 
 
 
 

Comentarii