Nuno Viveiros se destăinuie

sâmbătă, 25 iunie 2016, 01:43
4 MIN

 

Grupul de jucători şi stabilitatea financiară au fost cheia succesului CSMS Iaşi în sezonul trecut în viziunea portughezului, care îl critică pe antrenorul Nicolo Napoli
 
 
Mariajul dintre Nuno Viveiros şi CSMS Iaşi s-a încheiat în această vară. Fotbalistul portughez a acceptat să dialogheze cu “Ziarul de Iaşi” după ce a primit actele prin care a devenit liber de contract, trasând tuşele sezonului trecut.
 
– Nuno, de ce ai plecat de la Iaşi?
– Cu o etapă înainte de ultimul meci am cerut domnului Prunea să nu-mi prelungească contractul. Oricum, nu cred că clubul era interesat să mi-l prelungească… S-au adunat prea multe lucruri.
 
 
– Ce te-a nemulţumit?
– Totul a început din vară. La două zile după ce am semnat cu Iaşul, am primit o ofertă din Franţa, de la Brest. Un contract pe doi ani, cu un salariu de trei ori mai mare decât la CSMS. Domnii Prunea şi Napoli nu mi-au dat voie să plec, iar eu am trecut greu peste ratarea unei asemenea oportunităţi. De aceea, în iarnă, fiind nemulţumit de randamentul meu, am cerut iarăşi să plec, deşi nu aveam oferte. Nu voiam să stau doar pentru bani. Am fost refuzat iarăşi. Odată i-am cerut domnului Napoli, în faţa domnului Prunea să mă ajute să plec. El mi-a răspuns :”Pe mine cine mă ajută?”. Au preferat să ţină un jucător nemulţumit…
 
 
– Aţi reuşit să vă calificaţi în Europa League. Care a fost cheia succesului?
– La Iaşi nu e uşor să lucrezi. Singurul lucru care ţine jucătorii sunt banii. Salariile la zi, stabilitatea clubului. Asta datorită domnului Prunea, care a reuşit întotdeauna să ţină jucătorii. Iar băieţii aleargă pentru asta. Performanţa care s-a făcut este datorată numai jucătorilor, un grup bun, un grup care lucrează pentru bani, pentru familii şi a clubului, care a dat stabilitate financiară.
 
– Antrenorul?
– Depăşit, fără metode, nu ştia să motiveze jucătorii şi să pregătească meciurile. Ultimele trei meciuri le-am jucat cu trei sisteme diferite şi nu am pregătitt niciunul dintre ele! Jucătorii au aflat cu o oră înainte de meciuri cum vom juca. Nici studierea adversarului nu o făceam deloc. De Voluntari, de exemplu, nu am ştiut absolut nimic.
 
– Când s-a certat cu Napoli, Mihalache i-a reproşat că face mereu aceleaşi antrenamente.
– Şi avea dreptate! Mă mir că nu s-au întâmplat mai multe situaţii de acel gen, mulţi jucători erau la limita răbdării.
 
– Cum apăreau rezultatele?
– Echipa a jucat pentru că era formată dintr-un grup experimentat, cu o anumită calitate pentru stilul simplu de joc avut, care ştia să stea în teren. În plus, eram bine pregătiţi fizic, alergam tot meciul.
 
– Ce sentimente te încearcă la despărţirea de Iaşi, un oraş unde ai mai jucat?
– Eu doresc toate bune Iaşului, în special acum, în Europa League. Îmi vor rămâne numai amintirile frumoase, mai ales că, de data asta, am primit toate salariile, cu excepţia lunii iunie, la care am renunţat.
 
– Ce faci în continuare?
– Discut cu mai multe echipe, inclusiv din România, sper să găsesc un contract avantajos, la o echipă unde să mă simt bine şi să joc bine. 
 
 
Jucător exotic la CSMS
Internaţionalul filipinez Daisuke Sato dă probe la echipa ieşeană * CSMS întâlneşte astăzi pe Neftci Baku în primul test al verii
 
Aflată în cantonament în Turcia, la Bolu, CSMS Iaşi va disputa astăzi primul meci de verificare al verii. Trupa pregătită de Nicolo Napoli va întâlni formaţia Neftci Baku. Situată în urmă cu câţiva ani în fruntea primei ligi din Azerbaijan (a fost campioană între 2010 şi 2013), Neftci cunoaşte o perioadă de regres, în ultimele trei sezoane neprinzând podiumul. Cel mai slab campionat pentru gruparea din Baku a fost 2015-2016, încheiat pe locul VI într-un eşalon format din zece echipe. Totuşi, trupa pregătită de fostul atacant Vali Gasimov va juca în turul I preliminar al Europa League, pentru că două dintre echipele situate în faţa sa, Zira şi Inter Baku, nu participă în cupele europene. În EL, echipa din Baku va întâlni gruparea malteză Balzan, pe 30 iunie şi 5 iulie. Conform oficialilor ieşeni, disputa va începe la ora 18.
În testul de astăzi, Nicolo Napoli ar putea să-l testeze pe internaţionalul filipinez Daisuke Caumanday Sato, care lucrează deja sub comanda italianului. Jucător de bandă stângă, Sato, provenit din tată japonez şi mamă filipineză, are 22 de ani şi 1,70 metri şi a fost legitimat la Global, club din ţara natală. Fotbalistul are 23 de selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat două goluri.
 

Comentarii