O calatorie cu trenul in Romania, mai lunga decat un zbor pana in SUA. Urmarile furtunilor care au lovit in ultime zile tara

miercuri, 24 august 2016, 18:15
2 MIN
 O calatorie cu trenul in Romania, mai lunga decat un zbor pana in SUA. Urmarile furtunilor care au lovit in ultime zile tara

Ploile vijelioase au lovit si miercuri noapte multe zone din tara. Luni si marti, meteorologii si hidrologii au emis peste 40 de avetizari imediate de fenomene periculoase. In Vrancea, a fost cel mai rau. In 9 localitati apele au intrat in curti si in case. Calea ferata a fost inghitita de balti si trenurile n-au putut inainta decat cu viteza extrem de redusa. S-au creat astfel intarzieri si de 7 ore.

Ploile abundente au dat peste cap circulatia trenurilor in special a celor din zona Moldovei spre Capitala. Mai multe garnituri au inregistrat intarzieri de cateva ore, iar unele curse au fost anulate.

In anumite zone, apa a acoperit aproape complet calea ferata, iar din acest motiv circulatia trenurile intre Buzau si Focsani a fost oprita timp de 2 ore. Ulterior, traficul feroviar a fost reluat, dar au fost restrictii de circulatie si s-a circulat cu maximum 5 km la ora.

Unii calatori au fost mutati dintr-un tren in altul si dupa 7 ore au ajuns in final in Gara de Nord, din Capitala. 460 de minute. Atat a intarziat trenul inter regio care trebuia sa soseasca in Bucuresti de la Vatra Dornei la ora 7 dimineata. Daca mai aduna inca 4 ore pana intra in gara, ar echivala cu un zbor peste ocean pana in America. 

O doamna trebuia sa ajunga urgent la medicul oncolog.

Calatoare: "A fost groaznic, am intarziat la doctor, am dat bani la vagonul de dormit si in loc sa ajung la Bucuresti la 7, am ajuns la 13 in conditii oribile."

Alt tren care venea de la Iasi a cumulat, din aceeasi cauza, o intarziere de 4 ore. Mai rau e ca ploile abundente au navalit in curtile mai multor batrani neajutorati din cateva localitati din judetul Vrancea. Apele au facut stricaciuni si au semanat lacrimi.

Peretii unor case sunt imbibati de apa si stau sa cada. Bucataria a fost complet distrusa dupa ce suvoaiele au luat cu ele un perete intreg. Si o biserica penticostala a fost plina de apa. Oamenii s-au mobilizat sa curete, mai intai aici, urmele furtunii. Un pui de catel s-a inecat in viitura, iar fratele lui nu vrea sa-i abandoneze trupul.

Stirileprotv.ro

Comentarii