Mile grazie, Alessandro Caparco!

O calificare ruşinoasă!

marți, 22 septembrie 2015, 17:00
6 MIN
 O calificare ruşinoasă!

 

 


În 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal, CSMS Iaşi a eliminat pe ACS Berceni abia după executarea loviturilor de departajare. Iaşul a ajuns la al optulea meci oficial fără victorie!

 

Berceni: Manciu – Ciuică (’46 – Cană), Cioranu, Fîşie, And. Radu – M. Neagu, Al. Radu, Ettien, Pătraşcu (’87- Mihai) – L. Dobre, Ionică (’70 – Lungu). Antrenor: Marin Dragnea.
Iaşi: Caparco – Bosoi, Mihalache, Joao Paulo Dantas (’70 – Enescu), Ciucă – Goge (’46 –  Viveiros), Creţu, V. Gheorghe, Bădic (’46 – Piccioni) – Boiciuc, Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Al. Radu (’58), Dobre (’90), Boafo (‘90^1, ‘101) – Golubovic (’65).
Eliminat: Ettien(‘101).
Arbitri: M. Balaci; R. Dobre, Fl. Pucheanu.
 
1-0, min. 6: Dobre, nemarcat, la 7 metri, a reluat centrarea de pe dreapta a lui Neagu.
1-1, min. 90^4: Golubovic, dintr-un penalty acordat ca urmare a unui henţ în careu comis de Fîşie, într-un duel cu Golubovic.
La loviturile de departajare, pentru CSMS a ratat Golubovic şi au transformat apoi Enescu, Gheorghe, Piccioni şi Mihalache. Pentru Berceni a transformat Neagu, au ratat Dobre şi Fîşie, iar Cioranu a înscris.
 
CSMS Iaşi a fost la un pas să se umple de penibil aseară, echipa pregătită de Nicolo Napoli fiind foarte aproape de a fi eliminată din Cupa României de ultima clasată în Seria I a eşalonului secund, ACS Berceni, o formaţie chinuită de probleme financiare, care a obţinut un singur punct în primele patru etape ale Ligii a II-a! Iaşul a avut noroc în ultimul minut din prelungirile regulamentare ale meciului, când Fîşie a comis un henţ stupid în careu şi a anulat un succes al gazdelor care, după aspectul jocului, era meritat!! Apoi, deşi au avut superioritate numerică în prelungiri, ba chiar şi doi oameni în plus pentru o perioadă (accidentat în startul timpului adiţional, Al. Radu a forţat şi a revenit pe gazon în a doua repriză a prelungirilor, la cinci minute după eliminarea lui Ettien), oaspeţii nu au fost în stare să înscrie, viza pentru optimi fiind obţinută cu emoţii, abia după executarea loviturilor de departajare!!!
Chinul moldovenilor a fost anunţat repede, la patru minute după şutul periculos al lui Boiciuc, Dobre deschizând scorul, după o fază în care apărarea Iaşului a dormit. Era să fie 2-0 în minutul 21, când problemele pe care CSMS le are la fazele fixe au fost etalate şi în faţa unei trupe extrem de modeste, capul lui Fîşie, după un corner, trimiţând mingea în bară, la vinclu! Iaşul s-a trezit abia după jumătatea actului secund, Gheorghe (’29 – şut de la 6 metri în portar) şi Boiciuc (’43 – şut pe lângă poartă, din lateral dreapta) semnând primele ocazii de gol. Raportul şanselor clare ale primului act a fost însă egalat în prelungiri de Pătraşcu, Alessandro Caparco fiind silit să iasă la marginea careului mare pentru a-l bloca pe ilfovean.
Cine se gândea că nivelul etalat de oaspeţi în prima repriză nu mai poate fi scăzut s-a înşelat! Echipa de Liga I a făcut un act secund execrabil, doar şansa şi Caparco păstrând trupa lui Napoli în joc. Portarul oaspeţilor l-a blocat pe Ionică, care a fost singur, în colţul careului mic, în minutul 50, şi pe Lungu (’78) şi a avut noroc la reluarea imprecisă a lui Ettien (“cap” de la 8 metri în minutul 79) şi, mai ales, la cea a lui Mihai (’89), care scăpase singur în lateral stânga. CSMS, care nu a fost în stare să tragă vreun şut până în minutul 80 (!!!), perioadă în care s-a mulţumit să domine steril, s-a trezit abia pe final: Enescu a cadrat în minutul 86, când Manciu a respins, Boiciuc a trimis în bară din lateral stânga, în primul minut al prelungirilor, iar în ultimul Golubovic a înscris din penalty.
Prelungirile au început abrupt, Neagu (’94) şi Boiciuc (’96), ratând din poziţii excelente, Bosoi a şutat şi el periculos, în minutul 98, însă s-au stins, paradoxal, după ce Ettien a fost eliminat. Drept urmare, ieşenii au avut nevoie de intervenţiile lui Caparco de la loviturile de departajare pentru a se califica în optimile de finală ale Cupei, însă criza este evidentă la o trupă care, în ciuda subţirimii adversarului, a bifat al optulea meci oficial consecutiv fără victorie!
 
Ţiţi, “spionul”
 
^ Oaspeţii, care au stat la Snagov, au ajuns la stadion cu mai puţin de o oră înainte de startul partidei, din cauza faptului că şoseaua de centură a Bucureştiului era în reparaţie. ^ Jucătorii ieşeni care au avut probleme de natură medicală, Ţigănaşu, Böle şi Liviu Ganea, nu au fost nici pe banca de rezerve, unde au stat şase jucători care au fost titulari în ultima etapă de campionat, disputată în compania FC Viitorul, Voicu, Viveiros, Grigorie, Piccioni, Enescu şi Frăsinescu, precum şi Hotoboc, portarul adus după startul turului. În tribune au mai stat şi ceilalţi componenţi ai lotului, între care şi Grahovac sau Mitic. În condiţiile absenţei lui Voicu, Mihalache a fost căpitan de echipă la oaspeţi. ^ Gazdele nu au contat pe vedetele lor, Răzvan Pădureţu şi Epaminonda Nicu, foşti campioni cu Unirea Urziceni. Primul a fost suspendat, iar căpitanul obişnuit al ilfovenilor nu s-a simţit bine la încălzire şi nu a fost nici rezervă. Foşti jucători la CSMS, Cioranu şi Dobre au fost titulari la ACS. ^ Piccioni a fost trecut, iniţial, titular pe foaia de joc, însă el a fost înlocuit în primul “11”, în ultimul moment, de Vasile Gheorghe. ^ ACS Berceni, care e pregătită de fostul jucător dinamovist Marin Dragnea, a evoluat în echipament roşu, iar ieşenii în alb complet. ^ Joao Paulo Dantas a debutat la CSMS. ^ Aproape o mie de spectatori au asistat la meciul de la Berceni. Printre cei prezenţi s-au numărat antrenorul principal al echipei pe care Iaşul o va întâlni în următorul meci oficial pe teren propriu, FC Steaua Bucureşti, Dumitru “Ţiţi” Dumitriu (care a pregătit, în trecut, pe Poli Iaşi), tehnicianul notându-şi mai multe lucruri într-un carneţel, fostul jucător stelist Sorin Paraschiv, care este acum impresar, printre jucătorii pe care-i are sub contract numărându-se şi Boiciuc, alţi doi foşti jucători importanţi în Liga I, Adrian Mihalcea şi Adrian Matei, precum şi Dan Bitman, solistul trupei Holograf. ^ George Roiu, fanul ieşean care este, de regulă, prezent la meciurile CSMS din zona Capitalei, a cântat aproape tot meciul, el fiind singurul spectator care a încurajat echipa moldoveană. ^ În minutul 26, Golubovic a înscris cu un şut frumos, de la marginea careului mare. Reuşita a fost anulată deoarece arbitrii au considerat că Boiciuc, care i-a pasat coechipierului său, a fost în ofsaid, decizia fiind discutabilă. Oaspeţii au mai avut un gol anulat, în minutul 120, când Ciucă a înscris dintr-un ofsaid clar. ^ Nicolo Napoli: “Sunt nemulţumit de joc şi de unii jucători care nu au profitat de şansa pe care au primit-o. Important este că ne-am calificat. Acum, ne gândim la jocul de la Timişoara”. ^ Florin Prunea (preşedinte, CSMS Iaşi): “Meciul a fost greu, echipele mici se mobilizează la maximum în astfel de partide. Nu ne-am dorit un meci cu prelungiri şi 11 metri, însă important pentru noi şi pentru încrederea noastră este că ne-am calificat”.  


 
Rezultatele de ieri din Cupa României
 Bucovina Pojorâta – ASA Târgu Mureş 1-4 (0-2). Căinari (’88) / Manolov (‘2, ’72), Mureşan (’79), Axente (’82); Viitorul II Constanţa – Academica Clinceni 2-1 (0-1). Marin (’47), Grecu (’78) / Cucu (’41); ACS UTA Bătrâna Doamnă – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (0-1, 1-1), 1-3 la lovituri de departajare. Nistor (’87 – autogol) / Săpunaru (’10); CS Baloteşti – CFR Cluj 0-1 (0-0, 0-0). Beleck (‘112); CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Poli Timişoara 0-2 (0-1). Curtean (‘6 – penalty), Llorente (’27).
 
 

Comentarii