O cunoscută soprană instruieşte soliştii de la Opera ieşeană

Marina Krilovici, care a cântat alături de voci precum Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti şi José Carreras, va sta la Iaşi timp de o săptămână.

miercuri, 17 aprilie 2013, 01:50
1 MIN
 O cunoscută soprană instruieşte soliştii de la Opera ieşeană

O cunoscută soprană se află în vizită la Opera ieşeană, pentru a-i instrui pe soliştii distribuiţi în spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi. Timp de o săptămână, Marina Krilovici, născută la Bucureşti şi stabilită în Grecia, se va ocupa de aproximativ 20 de interpreţi, împărtăşindu-le din experienţa sa pe scenă.

 

Artista, în vârstă de 71 de ani, a cântat alături de Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti şi José Carreras, remarcându-se printr-un timbru deosebit, muzicalitate şi talent extraordinar. Soprana s-a evidenţiat încă din timpul studenţiei la Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu”, când a câştigat premii şi medalii la numeroase concursuri din ţară, dar şi din străinătate – Olanda, Belgia, Canada. În scurt timp a devenit solistă a Operei din Bucureşti şi a obţinut o bursă în Italia, pentru a-şi perfecţiona repertoriul sub îndrumarea sopranei Maria Caniglia şi a antrenorului vocal Luigi Ricci. Printre cele mai apreciate roluri interpretate de Marina Krilovici se numără cele din Tosca, Butterfly, Aida, Don Giovanni, La Forza del destino, Salomé. La începutul anilor ‚90, românca s-a stabilit în Grecia, unde a devenit membru permanent al Operei Naţionale din Atena. Publicul a privit-o cu admiraţie şi pe scena Teatrului Herodion Atticus şi la Megaron Mousikis. Cu mare entuziasm s-a dedicat carierei pedagogice, predând la Conservatorul „Athenaeum Maria Callas” şi susţinând cursuri de măiestrie în instituţiile specializate din lume. Rezultatele muncii Marinei Krilovici la Opera din Iaşi se vor vedea pe 25 şi 28 aprilie, când sunt programate cele două premiere pentru „Aida”.

 

 

Comentarii