N

O lume minunată pentru copii în acest weekend, în Iaşi. Ce pregătiri s-au făcut

N

marți, 27 mai 2014, 01:50
3 MIN
 O lume minunată pentru copii în acest weekend, în Iaşi. Ce pregătiri s-au făcut

\N

Evenimentele se vor desfăşura în Grădina Casei Pogor şi curtea Palatului Copiilor, dar şi în alte locaţii
din oraş

O lume minunată se va deschide copiilor în perioada 30 mai – 1 iunie, când va avea loc primul târg de carte, jocuri şi jucării pentru copii şi adolescenţi din zona Moldovei.

„Şotron“ va fi un adevărat tur de forţă al activităţilor cultural-educative dedicate publicului tânăr şi foarte tânăr la care intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Muzeului Literaturii Române Iaşi, iar spaţiul în care vor avea loc evenimentele este central şi accesibil, şi anume, Grădina Casei Pogor şi curtea Palatului Copiilor.

Printre activităţile distractive ale acestui târg se vor număra şi ateliere, jocuri, muzici, sport, concursuri, expoziţii, talcioc şi, evident, şotron. În ediţia de astăzi vă vom prezenta programul pentru prima zi, 30 mai. Aceasta cuprinde activităţile care vor avea loc în grădina Casei Pogor, activităţi organizate pe cercuri de interes.

Astfel, printre cele mai interesante activităţi se numără „Atelierul părinţilor şi Ţara minunilor“, în intervalul 10-13,  în intervalul 10-17 „Mini-redacţie de presă“, simulare de interviu, reportaj, şi ştire, un atelier susţinut de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi. De la ora 12 până la 18 va fi atelierul de creaţie: desen, crearea propriei cărticele, felicitări decorative şi semne de carte, iar în intervalul 11-12.30, „Voiaj în universul impresionist – tehnica pastel“.

În intervalul 13-17 va avea loc „reading session“ pentru copii, face painting, quiz despre cultura britanică, concurs de spelling pentru copii, sub îndrumarea celor de la British Council. Urmează de la ora 14  până la ora 15 workshop-ul „Edmundo“, în care elevii de liceu vor afla de la Educativa cât îi costă viaţa de student internaţional. De la ora 14 la ora 15.30, copiii vor putea participa la workshop-ul „Jurnalism literar“, iar de la ora 16 la ora 21 va avea loc Bazarul solidar, coordonat de Asociaţia „Mai bine“ şi tot în acest interval copiii vor putea face şi troc de cărţi şi jucării.

Ateliere de brutărie la „Pogor“

Tot în prima zi, în muzeul „Pogor“ va avea loc în intervalul 10-17 Expoziţia de jucării, organizată de Asociaţia „Muzeul Jucăriilor“ din Bucureşti, iar în galeriile „Pod -Pogor“, expoziţia de ilustraţii de carte pentru copii, semnate de Gabi Poenaru şi Denis Spătaru. Tot pe 30 mai, pe scena de la Palatul Copiilor va avea loc în intervalul 15-16 dramatizarea „D-nul Goe“, role-play „Pe urmele lui Mihai Codreanu“ şi momentul coral „Din suflet de copil“, susţinut de elevii Clubului de lectură „Sonet“ al Şcolii „Mihai Codreanu“ din Iaşi.

După ora 18, până seara, va avea loc un concertul interactiv, cu fragmente muzicale din operele „Carmen“, „Tosca“ şi musical-ul „Sunetul muzicii“, susţinut de Corul de copii „Juniorii Operei“, al Operei Naţionale Române. De la ora 20 şi până la ora 21 va avea loc concertul indie-rock cu trupa Lazy Louis, iar de la ora 21 până la ora 22 „Mixaj de muzici cool“.

Tot în această serie de evenimente, pe strada Pogor, în intervalul 9.30 – 14.30, vor avea loc ateliere practice de origami, quilling, împletituri din sfoară, sub îndrumarea celor de la Fundaţia World Vision, iar de la ora 10 până la ora 22 activităţi sportive în stradă de genul ping-pong, baschet, volei, tenis, badminton şi trambulină.

Tot aici se vor organiza şi cursuri de învăţat mersul pe bicicletă dar şi cursuri de dans şi photo-shooting. La Bojdeuca „Ion Creangă“ vor avea loc în intervalul 10-17 expoziţiile „Copilăria părinţilor noştri“ şi „Ion Crangă şi lumea personajelor sale“, expoziţie susţinută de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ Chişinău.

Şi pentru ca ziua să fie şi mai interesantă, la restaurantul din curtea Casei Pogor vor avea loc atelierul bunelor maniere, atelierul micului brutar şi atelierul bomboanelor sănătoase. Programul pentru următoarele zile îl veţi afla în ediţia de mâine.

Comentarii