O nouă parohie catolică în judeţul Iaşi, în comuna Miroslava

luni, 22 mai 2017, 21:10
1 MIN
 O nouă parohie catolică în judeţul Iaşi, în comuna Miroslava

În contextul împlinirii a trei ani de la beatificarea Fericitului Anton Durcovici, într-o ceremonie grandioasă care a avut loc pe stadionul „Emil Alexandrescu“ pe 17 mai 2014, Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă şi formarea unei noi parohii care să poarte numele fericitului ieşean. 

Aceasta se va desprinde din Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus“ din Iaşi, care aparţine de facto comunităţii catolice din Miroslava şi a satelor învecinate.

De la 1 mai s-a înfiinţat Parohia „Fericitului Anton Durcovici“ din Miroslava, cu sediul în strada Olga Sturza 22, 707305 – Miroslava. Aceasta, această nouă parohia va deservi întregului teritoriu al localităţii Miroslava şi a celorlalte localităţi: Horpaz, Valea Adâncă – Sat Nou, Lunca Cetăţuii şi a cartierului Vişoianu, cât şi pentru Ciurea, Dumbrava şi Ciorbeşti. Reprezentanţii Episcopiei Catolice din Iaşi au anunţat şi că paroh a fost numit pr. Eduard-Emilian Păduraru, şi că prioritatea acestuia este demararea unui proces de construire a bisericii care să există în parohia respectivă.

Comentarii